5. kolo
20.09.2017 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - Girona FC 0:0

Přestože utkání Leganés s Gironou nakonec žádný gól nepřineslo, nelze říci, že šlo o nezáživné utkání bez šancí. Právě naopak, oba celky vyzkoušely všechno možné, aby si připsaly na své konto průlom skóre a vydřené tři body, jenže navzdory tomu všemu se ve vůbec prvním vzájemném zápase na prvoligové úrovni vstřelené branky nedočkaly. Shodným pozitivem může pro tyto celky být alespoň fakt, že remízou 0:0 ukončily sérii dvou porážek za sebou.

Trenéři Gariano s Machínem si dobře uvědomovali, že v tomto zápase proti sobě stojí celky na podobné úrovni, a nechtěli si nechat ujít příležitost bodovat v jednom ze střetnutí, jež neměla papírového favorita. Domácí fanoušky hned v první minutě zvedl ze sedaček Szymanowski tvrdou ranou do břevna, zatímco na opačné straně kontroval v páté minutě Stuani parádní hlavičkou, která pro změnu skončila smolně na tyči. Hned další minutu nato málem skóroval z bleskového protiútoku Eraso a zdálo se nemožné, že tento bláznivý duel skončí bez branek.

Postupem času převzali herní iniciativu hráči Leganésu, přesto však největší šance první půle připadla aktivnímu Stuanimu. Uruguayský forvard se po pasu Kayodeho ocitl sám před brankářem Cuéllarem, jenže zbrkle zamířil mimo tři tyče. Ani po změně stran se na ofenzivní podívané všech zúčastněných nezměnilo vůbec nic. Největší pozornost na sebe míčovými kousky strhával Mojica, gironský levý křídelní bek, ovšem zahanbit se nenechal ani jeho obranný kolega Juanpe, jehož hlavička znovu rozezvučela břevno domácí branky.

Když se pak devět minut před koncem základní hrací doby zničehonic prosadil střídající Nordin Amrabat, avšak radost mu vinou ofsajdového postavení nevydržela. Když pak v hektickém závěru neuspěli ani Mojica, Amrabat či Eraso, musely se oba týmy spokojit s bezbrankovou dělbou bodů, která neuspokojuje ani jednu stranu. Gironu v příštím šestém kole čeká těžké regionální derby s Barcelonou, zatímco Leganés míří na Kanárské ostrovy k zápasu s místním Las Palmas.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele