16. kolo
16.12.2017 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Sociedad 0:0

Prestižní baskické derby mezi Athleticem a Realem Sociedad dopadlo neúspěchem pro oba zúčastněné, neboť bezbrankovou remízou si lokální rivalové navzájem jen prodloužili stávající zápasové šňůry bez vítězství. Střetnutí se obešlo bez větších šancí na obou stranách, a tak si diváci na stadionu San Mamés příliš fotbalové krásy neužili.

Průběh utkání odrážel momentální rozpoložení obou týmů, které dbaly především na to, aby neprohrály, a tak za celou první půli nebyla k vidění ani jedna jediná přesná střela na bránu. První náznaky na straně hostí měli Oyarzábal s Illarramendim, ovšem oba mířili nepřesně. Na druhé straně snad jen sám Mikel Rico ví, zda z ostrého úhlu střílel, či nahrával, tak jako tak míč po jeho přičinění jen proskákal malým vápnem před brankou Sociedadu až do zámezí.

Úvodní čtvrthodina po změně stran nabídla asi nejzajímavější pasáž zápasu. Hostující gólman Geronimo Rulli musel vytáhnout kvalitní zákrok proti dalekonosné ráně Raúla Garcíi a o další ohrožení jeho čistého konta se vzápětí postaral hlavičkující Aritz Aduriz.

Víc toho však domácí směrem dopředu nepředvedli a Sociedad po přečkání těchto dvou šancí i apelu na odpískání penalty za nastřelenou ruku Llorenteho převzal kontrolu nad míčem, byť z veškeré územní převahy vzešla jen rána Xabiho Prieta z 89. minuty, s níž si brankář Herrerín bezpečně poradil. Baskické derby tak skončilo neslavnou remízou 0:0, po níž Athletic zůstává až na třináctém místě, zatímco Sociedad se drží jen o čtyři příčky výše.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele