17. kolo
07.01.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Sporting Gijón 1:0

Sporting Gijón na Kanárských ostrovech žádnou díru do světa neudělal a domácímu Las Palmas podlehl po jediné brance El Zhara nejtěsnějším výsledkem. Výhra Los Amarillos byla naprosto zasloužená.

Utkání bylo zcela v režii domácího celku, který za celý zápas Gijón do ničeho výrazného nepouštěl. Sám byl blízko vedoucí trefě už po deseti minutách, kdy se kopal volný přímý kop. Viera kopl standardku dobře, ale v ještě lepším světle se ukázal brankář Cuellar, jenž střelu fantastickým skokem zneškodnil. Jasně lepší Las Palmas dal pokračovalo v udávání tempa, ale na další větší šanci si muselo počkat až do závěru prvního poločasu. To se El Zhar zjevil za hostující obranou, ale tváří v tvář brankáři neuspěl. Jeho hvězdná chvíle přišla až později.

Přesněji po změně stran, ještě konkrétněji v 55. minutě. Centr Boatenga nadělal obraně Sportingu pořádné starosti, Cuellar dokonce zabránil vlastenci, ale El Zhar se dostal ještě k dorážce a ta už znamenala vedení Las Palmas 1:0.

Gijón se do žádného souvislejšího tlaku nedostával, vlastně si nedokázal v celém zápase vytvořit jedinou výraznější šanci. Snad jen Rodríguezova hlavička by se za ní dala považovat, gólman Varas však při ní nemusel zasahovat. Los Amarillos měli v 79. minutě vynikající příležitost výsledek pojistit, ale Boateng nedokázal do prázdné branky zakončit. Utkání tak nakonec rozhodla jediná trefa El Zhara a Las Palmas se díky ní posune v tabulce vzhůru na osmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele