18. kolo
15.01.2017 18:30 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Sporting Gijón - SD Eibar 2:3

Gijón absolutně nezvládl první pětadvacetiminutovku tohoto střetnutí a na tři góly Eibaru reagoval jen dvěma přesnými zásahy. V tuhle chvíli tak ztrácí čtyři body na sedmnáctou Valencii a minimálně i příští kolo se ze sestupového pásma nevymaní. Baskický celek naopak i nadále stoupá tabulkou výše vstříc pohárovým příčkám.

V loňském roce absolvovaly oba týmy měření sil v Copa de Rey a stejně jako v oněch dvou zápasech i tentokráte dokázali naplno uspět hosté. Úvod utkání byl hodně divoký, uběhly jen čtyři minuty, a už se Armagiňak radovali z vedení. Nařízený pokutový kop totiž proměnil Adrián González střelou do protipohybu brankáře Ivána Cuéllara.

Jen o pět minut později nabídl svému protivníkovi vyrovnání doslova na zlatém podnose hostující gólman Asier Riesgo, kterého mimochodem už ve 26. minutě střídal náhradník Yoel Rodríguez. Při snaze odkopnout balón uklouzl, namazal tak Carlosovi Carmonovi, jenž snadno uklízel do prázdné brány.

Nicméně i nadále byl směrem dopředu aktivnější Eibar. V 18. minutě posadil Pedro León centr z přímého kopu na hlavu Adriána Gonzáleze, který orazítkoval vzdálenější tyčku. Ve 21. minutě se již síť za zády Ivána Cuéllara přece třepotala. Domácí muž v rukavicích sice zlikvidoval střelu Adriána Gonzáleze, dorážku Pedra Leóna už ale nezachytil.

A jen o sto dvacet sekund později bylo pro Sporting ještě hůře. Iván Cuéllar totiž zase neudržel v náruči další pokus Adriána Gonzáleze, vyražený míč dostihl Antonio Luna, jenž snadno zacílil. Od té doby se dění na hřišti hodně uklidnilo. A prakticky další zajímavé situace přišly na řadu až ve druhém poločase.

V 58. minutě bylo o dramatizaci tohoto souboje postaráno, Cases totiž z pokutového území šťastně tečoval míč za záda Yoela Rodrígueze. Více toho už však Gijón nestihl. Cases se sice v 66. minutě snažil znovu skórovat, nicméně jeho zakončení bylo polapeno, v závěru pak Rubén Sánchez mířil jen mimo kýžený prostor.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele