12. kolo
20.11.2016 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Sociedad 1:3

Real Sociedad potvrdil výtečnou formu a na půdě Sportingu Gijón si připsal již pátou výhru z posledních šesti ligových kol. Domácí sice zvládli odpovědět na úvodní trefu Xabiho Prieta zásluhou trefy Dujeho Ćopa, avšak vedení Realu obnovil David Zurutuza a klíčovou pojistku na konečných 3:1 pak přidal fantastickou ranou z přímého kopu Iňigo Martínez, jehož kroucená rána levačkou nedala brankáři Cuéllarovi šanci zasáhnout.

Hosté měli převahu v držení míče již od počátku, a především Carlos Vela měl na noze hned několik možností, jak otevřít skóre. Mexický forvard Sociedadu již v druhé minutě pláchl domácí obraně, jenže místo vlastního zakončení ještě volil přihrávku na dobíhajícího Williana Josého, jehož střela už do brány neprošla. Jen chvíli nato už Vela pálil sám, ovšem gólman Cuéllar si poradil. Někdejší útočník Arsenalu tak uspěl až do třetice v osmnácté minutě, kdy založil gólovou akci pasem Yurimu, jehož centr našel hlavu Martíneze. Cuéllar sice s pomocí tyče dokázal míč ještě udržet před brankovou čarou, ale na dorážejícího Xabiho Prieta byl již krátký.

Sporting k vyrovnání ještě do přestávky potřeboval jedinou přesnou střelu mezi tři tyče. Moi Gomez sklepnul hlavou míč k Ćopovi, který z kraje šestnáctky pohotově vypálil a překonal brankáře Rulliho. Do kabin se tak odcházelo za remízového stavu, ovšem hosté šli znovu do vedení pouhých šest minut po změně stran. Znovu u toho byl přesný centr Yuriho, který tentokráte připadl Davidu Zurutuzovi a skončil rovnou gólem.

V sedmapadesáté minutě pak hráče Sportingu dorazil Martínez zmíněným skvostným přímým kopem a přičinil se tak na jejich sedmé prohře z posledních devíti zápasů. Gijónští po výsledku 1:3 zůstávají v zóně sestupu a v příštím kole je navíc čeká výjezd do hlavního města na půdu tabulkového lídra Real Madrid. Baskický klub zase přivítá na domácí půdě Barcelonu, ovšem do tohoto zápasu půjde v podstatně lepším rozpoložení, neboť za čtvrtým Villarrealem zaostává pouze vinou horšího skóre.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele