32. kolo
15.04.2017 16:15 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Madrid 2:3

Opravdu značné problémy měl Real Madrid na půdě zachraňujícího se Gijónu, kde měl původně snadno potvrdit roli favorita. Soupeř ho ale evidentně zaskočil a povinné vítězství Bílého baletu zachraňoval až v poslední minutě utkání Isco. Hosté tedy i po tomto kole zůstali na čele tabulky, domácí naopak svou pozici v sestupovém pásmu nevylepšili.

Hned dvakrát museli svěřenci trenéra Zinedina Zidana vyrovnávat. Sporting neměl v tomto střetnutí vůbec co ztratit a proti španělskému gigantovi si počínal až nečekaně odvážně. Po parádní výhře na Bayernu v rámci Ligy mistrů zůstal Real hodně za očekáváním. A opravdu do poslední chvíle se strachoval o tři body.

Už v 8. minutě hosty varoval Čop a jasně jim naznačil, že klub z Asturie se nebude vzdávat předčasně. Z poměrně slušné pozice ovšem pouze přestřelil. Na druhé straně se neprosadil trestuhodně hlavou Lucas Vázquez, jenž své hubené konto jedné vstřelené branky v LaLize nevylepšil, neboť ani on netrefil kýžený a chtěný prostor.

Ve 14. minutě se nečekaného vedení ujali domácí. Jemný oblouček do vápna na nabíhajícího si Čopa vyslal Mikel Vesga, jeho spoluhráč se rozhodl zakončovat z první a udělal dobře, protože zamířil přesně kolem zkoprnělého brankáře Kika Casilly. Záhy ovšem bylo vyrovnáno, v šestnáctce zakličkoval Isco a levačkou nasměroval míč do šibenice.

Nevýrazný Real v prvním poločase v podstatě nenacházel nějaký dlouhodobější recept na dobře organizovaného soka, a to asi hlavně proto, že na hřišti nebyli Cristiano Ronaldo, Karim Benzema nebo Gareth Bale. V notně okleštěné sestavě zkrátka neměla jeho hra takovou šťávu, což vlastně hrálo silně do karet číhajícímu Gijónu.

Ve 48. minutě vychytal domácí gólman Pichu Cuéllar fantasticky hlavičkujícího Nacha, přitom tohle neproměnění šance se Blancos šeredně nevyplatilo, jelikož o chvilku později Kiko Casilla nedokázal dosáhnout na táhlou hlavičku Mikela Vesgy. Real ale neskládal zbraně a nakonec se mu to náramně vyplatilo.

Po hodině hry byl stav znovu nerozhodný. Danilo poslal z pravé strany dlouhý centr do pokutového území, tam si naběhl Álvaro Morata, jenž svou hlavičku usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. A v 90. minutě si po přihrávce Marcela narovnal míč na pravačku Isco, jenž tvrdým přízemním pokusem propálil Pichu Cuéllara na bližší tyčce.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 hlavně v klidu prošetřit opory a dojít si pro tři body Navas - Danilo, Nacho, Ramos, Marcelo - Kovačič, Isco, James - Lucas, Morata, Asensio

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele