38. kolo
20.05.2017 17:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Betis 2:2

Sporting Gijón se s domácím publikem a nakonec i s LaLigou rozloučil jen remízou, takže zůstává v pásmu sestupu. Dobře sice začal, ale nakonec musel dotahovat skóre poté, co se dvakrát prosadil hostující Rubén Castro.

Sporting chtěl tři body, podporovalo jej navíc domácí prostředí. Kdyby se mu povedlo vyhrát nad Realem Betis, dostal by se alespoň na pár chvil mimo sestupové pásmo a vytvořil by tím tlak na Deportivo La Coruňa nebo Leganés. Spoléhal při tom na hráče jako Carmona, Castro, Burgui, Cuéllar, Meré, Vesga nebo Cases. Hosté nasadili Brašanac, Ceballos, Joaquín, Rubén Castro nebo Cejudo.

Svůj plán začali domácí plnit už po sedmi minutách. Brazilský obránce Douglas, který zde hostuje z Barcelony, si zpracoval balón, naběhl si ke středu velkého vápna, a přesnou střelou po zemi usměrnil míč k levé tyči - 1:0.

Real Betis se drahnou chvíli nemohl dostat do tempa a jeho kombinace postrádala nápad. Tak to zkoušel střelami a z nich stojí za zmínku určitě pokus Castra, který vůbec nebyl špatný. Hostům pomohla až obrovská chyba brankáře Cuéllara. Ten se ve snaze o odkop netrefil a promáchl. Toho mohl využít dotírající Rubén Castro, který už měl úlohu hodně snadnou - 1:1.

Obdobný souboj se odehrával také o pár chvil později, jenže Rubén Castro při samostatném náběhu na brankáře Cuéllara tentokrát neuspěl. V konečné fázi první půle pak Castro vyšperkoval rychlou akci nahrávkou na Joaquína, který se ale rovněž jen zastřeloval. Po změně stran byl Betis také mnohem aktivnější.

Brašanac dostal přihrávku a zkoušel pálit z první, jenže našel jen rukavice brankáře Ivána Cuéllara. Ani jeho úsilí nicméně nepomohlo Sportingu k udržení současného stavu. Až příliš mnoho prostoru s míčem u nohy dostal kanonýr Rubén Castro, který zamířil přesně k tyči a brankář Cuéllar se natahoval marně - 2:1 pro Béticos.

Domácí začali víc tlačit a nakonec se jim mírný tlak vyplatil. Zajímavý centr srazil Durmisi jen před sebe, kde byl pozorný Carlos Carmona. Tomu stačilo jen dostat míč do sítě, což při absenci nepozorné obrany hostí nebyl problém.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele