3. kolo
11.09.2016 12:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sporting Gijón - CD Leganés 2:1

Sporting Gijón pokračuje ve výtečném startu do nové sezony a po výhře 2:1 proti Leganés se v tabulce tyčí dokonce i nad obhájcem titulu z Barcelony. Oba góly vsítili domácí již v prvním poločase, kdy nejprve využil zaváhání doposud neprostupné obrany Nacho Casés, jehož těsně před odchodem do šaten doplnil proměněným pokutovým kopem Duje Ćop. Po změně stran sice zdramatizoval vývoj utkání Diego Rico, avšak na víc se již ligový nováček nezmohl a poprvé v sezoně poznal chuť porážky.

V loňském ročníku La Ligy si musel Sporting protrpět tvrdý boj o záchranu, z nějž vyvázl s odřenýma ušima. Tentokrát je však situace v Gijónu podstatně jiná, neboť ze stadionu El Molinón si v prvních dvou zápasech soupeři neodvezli ani bod a díky remíze v Alavési má nyní Sporting sedm bodů z možných devíti, což stačí na průběžné třetí místo. Leganés po dvou nečekaných úspěších proti Celtě Vigo (1:0) a Atlétiku Madrid (0:0) poprvé zaváhal a se čtyřmi body se drží ve středu tabulky.

Hosté se v prvních dvou kolech pyšnili neprostupnou obranou, neboť do zápasu s Gijónem vstupovali jako jediný tým, který ještě v novém ročníku neinkasoval. Hned po čtvrthodině hry však Leganés čekalo vystřízlivění, neboť Martín Mantovani hrubě neodhadl odkop přízemního centru a než se stihl vzpamatovat, předstihl jej Duje Ćop a naservíroval míč připravenému Casésovi, aby v sedmnácté minutě poslal domácí do vedení.

Dvě minuty před koncem prvního poločasu navíc David Timor srazil k zemi pronikajícího Víctora Rodrígueze a rozhodčí bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Chorvatský forvard Ćop si s nabídnutou příležitosti suverénně poradil a nedal Jon Anderu Serantesovi šanci zasáhnout - 2:0 pro Sporting. Třináct minut po změně stran sice snížil křižnou přízemní ranou Rico, ovšem vyrovnání již hráči domácího týmu nepřipustili.

Sporting tak má nahráno a v příštím kole může zavítat na půdu Atlétika Madrid v dobrém rozpoložení. Leganés zase uvítá Barcelonu, která má po sobotní prohře s Deportivem Alavés co napravovat.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele