31. kolo
08.04.2017 18:30 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Sevilla FC - Deportivo La Coruña 4:2

Sevilla si poradila s Deportivem La Coruña, kterému doma nastřílela čtyři branky. Hostům nepomohly ani dva zásahy Gaëla Kakuty, protože v domácím dresu se prosadili Jovetić, Sarabia, Correa a Ben Yedder. Sevilla tak dál pronásleduje třetí Atlético Madrid.

Sevillské FC se v domácím prostředí postavilo proti Deporu, kterému se poslední dobou moc nedaří. Tým trenéra Jorgeho Sampaoliho se spoléhal na hráče jako Escudero, Mariano, Kranevitter, N'Zonzi, Correa nebo Sarabia. Roli hrotového útočníka plnil Stevan Jovetić. Hostující Depor vyběhl na hřiště s Juanfranem, Sidneiem, Guilhermem, Borgesem, Kakutou nebo Morenem.

Bylo to hodně turbulentní utkání a zejména jeho začátek musel diváky velmi bavit. Už v první minutě totiž Steven N'Zonzi dostal pobídku na hranici vápna, našel pod sebou Stevana Jovetiće a ten se dokázal přes bránícího hráče střelou z první prosadit! Hosté však na tuto trefu téměř okamžitě odpověděli. O pouhé dvě minuty později rozjel Joselu akci, na jejímž konci stála krásná rána Gaëla Kakuty a nepřesvědčivý zákrok brankáře Rica - 1:1.

Ofenzivně pojatý výkon obou soupeřů nebral konce. Pět minut poté totiž Sevilla rozjela další rychlou akci a první střelu z hranice vápna musel brankář Germán Lux vyrážet jen s vypětím všech sil. Jeho obránci ho však nechali samotného, takže Pablo Sarabia měl úlohu poměrně usnadněnou. Stačilo mu doklepnout míč do brány.

Zajímavý úvod pokračoval tlakem Sevilly. Vázquez dostal přihrávku do pokutového území, jenže střele dal až příliš mnoho razance. Sevilla se pak dopustila jedné chyby v obranné linii, když byl před vápnem faulován Joselu. Míč si postavil Gaël Kakuta a krásnou ranou poslal míč přesně k tyči - 2:2. A to se hrála teprve 25. minuta utkání!

Stejným způsobem odpověděli domácí hráči, neboť také oni dostali šanci zahrávat přímý volný kop zpoza vápna. Tentokrát volil obránce Escudero jen centr, ale našel přesně hlavu naskakujícího Joaquína Correy, který už zamířil do sítě - 3:2.

Pět minut před koncem první půle se do slibné pozice dostal Stevan Jovetić, který byl včas u dorážky těsně před hostující brankou. Míč ale poslal jen těsně vedle ní! Do druhé půle vlétla Sevilla obdobně, ale přestala si trochu dávat pozor na zadní vrátka. Z dobré pozice střílel z pravé strany Joselu, jenže jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Stejně se dařilo Kranevitterovi, který dělovkou poslal míč k levé tyči hostující branky. Brankář Lux si ale dobře splnil své povinnosti a efektivním zákrokem zachránil svůj tým. Unaveného Marlose Morena pak vystřídal Ola John a ten se málem proslavil. Pronikl totiž do vápna, kde byl postrčen, jenže sudí Santiago Jaime Latre neuznal jeho reklamaci faulu.

Patnáct minut před koncem utkání našel černohorský střelec Stevan Jovetić přihrávkou Vicenta Iborru, který nadvakrát neprostřelil brankáře hostů Luxe. Ten zlikvidoval také první šanci střídajícího útočníka Wissama Ben Yeddera, který jej nepřekonal ani tváří v tvář. Další střelu vyslal Sergio Escudero, ale Lux byl opět připraven na sto procent.

Ani jeho dobrý výkon však hostům k bodům nepomohl. Definitivně o tom rozhodl právě střídající Wissam Ben Yedder, který dostal přesný pas do těsné blízkosti brankáře Luxe a zkušeného veterána dokázal bez problémů prostřelit - 4:2 pro domácí Sevillu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele