37. kolo
14.05.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Sporting Gijón 0:1

Zatímco loni předvedl Sporting Gijón na závěr sezony husarský kousek a díky výsledkovému zmrtvýchvstání z posledních kol si vysloužil udržení v nejvyšší španělské soutěži i pro další ročník, letos se už pověstné ucho od džbánu nelítostně utrhlo. Sporting sice triumfoval na půdě osmého Eibaru díky trefě Burguiho 1:0, jenže remízy Deportiva La Coruňa s Leganés na stadionech Villarrealu, resp. Athleticu posílají tentokráte do druhé ligy právě asturijský klub...

Sporting sice na sedmnáctý Depor před posledním kolem ztrácí "pouze" tři body, avšak kvůli bilanci horších vzájemných zápasů již tým kouče Rubiho v La Lize nezachrání ani případný triumf s Realem Betis. Gijónští se tedy na cestě o patro níže přidávají k Osasuně a Granadě.

Přestože již hráči Eibaru hráli pouze o čest, neboť již mají zajištěno umístění ve středu tabulky, nedali soupeři vůbec nic zadarmo. Hned v deváté minutě měl průlom skóre na hlavičce Adrián, avšak k vlastní smůle nasměroval svůj pokus pouze do břevna, od nějž se míč odrazil obloučkem rovnou do náruče brankáře Cuéllara.

Hosté kontrovali na přelomu odehrané půlhodiny. Umnou kombinaci útočného dua Sportingu a následnou trefu Carlose Carmony ještě rozhodčí vinou sporně odmávaného ofsajdu neposvětili, ovšem hned dvě minuty nato se již Gijón přece jen ujal vedení. Moi Gomez se vytáhl povedeným pasem k nohám nabíhajícího Burguiho, jenž zachoval chladnou hlavu a přesnou křižnou ranou k tyči nedal brankáři Asieru Riesgovi šanci zasáhnout.

Po změně stran nejprve v osmapadesáté minutě pohrdl šancí na navýšení náskoku Duje Ćop, když ostrý přízemní centr Álvareze nedokázal tečovat do sítě, zatímco na opačné straně měl nejblíže k vyrovnání Cristian Rivera. Jeho rána čtvrthodinu před koncem však ke smůle domácích skončila pouze na Cuellarově levé tyči. Přestože však Sporting Gijón vyválčil na stadionu Ipurua cennou výhru 1:0, zbyly hráčům i hostujícím fanouškům jen oči pro pláč, neboť nenáviděný sestup je nemine tak jako tak.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele