31. kolo
10.04.2017 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - Sporting Gijón 3:1

Real Sociedad zvládl nelehké utkání s Gijónem a vrátil se na šesté místo zaručující Evropskou ligu. Baskové položili základ úspěchu v prvním poločase dvěma brankami Josého a Juanmiho, a když čtvrthodinu před koncem zvýšil na rozdíl tří branek Berchiche, bylo hotovo. Sporting výsledek v závěru alespoň korigoval čestnou brankou Eldersona.

Domácí sice byli v zápase velkým favoritem, ale Sporting necestoval do Baskicka jen na výlet. Jeho situace v tabulce není optimální a pokud by se mu podařilo vyhrát, snížil by ztrátu na nesestupový Leganés jen na dva body, takže o motivaci měl postaráno.

Real Sociedad ale začal utkání přesně dle svého gusta a stačilo pouhých 180 sekund, aby se ujal vedení. Krásnou akci uvnitř šestnáctky zakončili přesným obloučkem na zadní tyči Xabi Prieto a skórující Willian José. Následně sice brankových příležitostí ubylo, zato diváky bavila spousta osobních soubojů a poměrně tvrdá hra. Ve 27. minutě se domácím povedla další pěkná akce a opět v ní měl prsty Xabi Prieto. Dlouhý pas á la Andrea Pirlo si zpracoval Juanmi, pohrál si s obráncem a přesnou střelou na přední tyč zvýšil na 2:0. Jen o pár minut později zásadně tečoval střelu Amorebieta a Gijón tentokrát zachránila tyčka.

Sporting byl směrem dopředu bezzubý a i ve druhém poločase udával tempo Real Sociedad. Juanmiho v dobré palebné pozici vychytal Cuéllar a o několik minut později tentýž hráč netrefil zařízení. Definitivní jistotu dal domácím třináct minut před koncem Yuri Berchiche, po přihrávce Zurutuzy prostřelil Cuéllara. Zápas byl rozhodnut, ale nakonec ještě došlo ke kosmetické úpravě výsledku na 3:1 pro domácí. Viguerovu střelu ze střední vzdálenosti tečoval do sítě Elderson.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele