7. kolo
02.10.2016 16:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real proti Eibaru znovu pouze remizoval a je už s Atlétikem bodově nastejno

Real Madrid jako by v posledních týdnech neznal nic jiného než remízu. Právě dělbou bodů totiž skončila poslední dvě ligová kola Realu, stejně jako nedávné střetnutí v Lize mistrů proti Borussii Dortmund, a nyní Bílý balet překvapivě remizoval i na domácí půdě s Eibarem. Svěřenci Zinedina Zidana tak prohospodařili nadějný náskok z úvodu sezony a mají se během reprezentační pauzy rozhodně nad čím zamýšlet...

Jakkoli si však domácí zaslouží kritiku za matný výkon, jemuž scházela energie i lepší sehranost, ocenění si bezesporu zaslouží hráči Eibaru i jejich trenér José Luis Mendilibar. Baskický celek totiž předvedl odvážný výkon, jímž si vysloužil úvodní trefu zápasu, a i když Gareth Bale vzápětí srovnal, víc již hosté favorizovanému protivníkovi nepovolili. Real tak po sedmi kolech ztratil již šest bodů právě za tři remízy, stejně jako městský rival Atlético.

Po čtyřech minutách hry zahrozil jako první Bale, ovšem napálil pouze boční síť Riesgovy branky. Jen chvíli nato ovšem padl gól na opačné straně, když Ander Capa poslal do šestnáctky centr z pravé strany a nabíhající Fran Rico dostal od obrany Realu příliš mnoho prostoru, aby pohodlně překonal hlavou brankáře Navase.

Dlouhého trvání však vedení Eibaru nemělo. Již v osmnácté minutě totiž Cristiano Ronaldo obalamutil soupeřovu defenzivu a perfektním pasem na zadní tyč vybídl rovněž k hlavičkovému zakončení Garetha Balea, jenž se nemýlil. Pro velšského reprezentanta šlo o malé jubileum, neboť právě skóroval svůj padesátý ligový gól v dresu Realu.

Hosté se málem dočkali okamžité gólové odpovědi, kdy Pedro León přinutil Navase ke kvalitnímu zákroku poté, co dravě vnikl do pokutového území a vypálil na přední tyč. Na druhé straně zase pokoušeli štěstí Benzema s Ronaldem, avšak ani jedna z ofenzivních hvězd Realu nebyla úspěšná. Do druhé půle již vůbec nevyběhli právě Benzema i Raphael Varane, jež nahradili Álvaro Morata s Nachem Fernándezem, jenže na hru domácích mělo toto dvojí střídání pramalý vliv.

Krátce po změně stran se do další slibné šance dostal aktivní León, jenže nakonec příliš uspěchal zakončení. Mezitím rostla frustrace jak na tribunách mezi náročnými fanoušky Realu, tak i na hřišti, když obrana Eibaru pravidelně stíhala pacifikovat střelecké pokusy Cristiana Ronalda. Když už se domácím konečně povedlo skórovat zásluhou Moratovy dorážky po Ronaldově hlavičce, již perfektním zákrokem zastavil brankář Riesgo, zmrazil gólové oslavy praporek pomezního rozhodčího.

S blížícím se závěrem se dal očekávat mohutný tlak Realu v honbě za vítězstvím, avšak hosté se odmítali nechat přibít k vlastní šestnáctce a pokračovali i v aktivní hře dopředu, o čemž svědčí hlavičce Sergio Enriche po dalším centru Capy, která skončila jen těsně vedle. Nejblíže měl k obratu na 2:1 Gareth Bale, ovšem tentokrát ze vzduchu trefil pouze brankovou konstrukci.

Když pak výtečnou příležitost nepochopitelně zabrzdil Isco a na samém konci zápasu neuspěl ani Ronaldo po špičkovém pasu Balea, museli se domácí smířit s dalším neuspokojivým výsledkem. Zato Eibar mohl vypuknout v jásot, neboť vůbec poprvé v historii dokázal na stadionu Santiaga Bérnabeua skórovat a k tomu i získat cenný bod za remízu 1:1. V příštím kole čeká hosty baskické derby s Osasunou, zatímco Real dostane příležitost vrátit se na vítěznou vlnu v Seville, kde jej uvítá Real Betis.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ode mě ošklivé,už jsem byl z vlastních řad pokárán, ale já si přeju , aby Real ztratil. Ta šance je velmi malá, ale může se stát.

Reagovat
vanGomm

Real Madrid by měl po 3 remízách už vyhrát.Eibar nemá sice špatné výsledky,ale přesto tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude hrát Isco <3

Reagovat
smazaný uživatel

Proč má Morata 2 žlutý a žádnou červenou? :-D :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je otrasné čo zase hráme... nášho útoku by sa v tejto chvíli nemuseli báť ani v Trenčíne alebo Žiline... Benzema mal byť vyhodený už pred 3 rokmi, Morata je omyl, ... Ronaldo zjavne starne... pokiaľ nehrá Modrič pobehujú všetci po ihrisku ako zájazd stratených chovancov z polepšovne... a Zidane nie je tréner... jednoducho nie je...minulý rok mal šťastie ... to je všetko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele