29. kolo
02.04.2017 16:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Deportivo Alavés 3:0

Real Madrid se nenechal rozhodit reprezentační přestávkou a domácí utkání s Deportivém Alavés dovedl výsledkem 3:0 do zdárného konce. Takto vysoký rozdíl ve skóre si však ligový nováček snad ani nezasloužil, neboť po drtivou většinu zápasu šlo o vyrovnané měření sil, které Bílý balet strhl na svou stranu až dvěma góly v samém závěru. Na čele La Ligy se tak nic nemění, neboť nezaváhala ani druhá Barcelona a nadále na svého soka ztrácí dva body, přičemž Real má stále jedno utkání k dobru.

První šance odpoledne připadla na stadionu Santiaga Bérnabeua Cristianu Ronaldovi. Portugalská superstar se šikovně uvolnila na levé straně a celou akci také náležitě zakončila tvrdou přízemní ranou, kterou si ovšem brankář Fernando Pacheco pohlídal. Pouze pět minut nato se už ale domácí dočkali. Po narážečce s Danim Carvajalem se k zakončení odhodlal Karim Benzema a trefil se přesně k tyči.

Alavés se ovšem nevzdával ani za nepříznivého stavu a krátce po změně stran si vypracoval jedinečnou šanci na srovnání. Deyverson však svou hlavičku zblízka v poněkud krkolomné pozici neukočíroval a míč nakonec zamířil příliš vysoko. Na opačné straně záhy aktivní Ronaldo sice dostal míč do sítě, ovšem v tu chvíli již čárový rozhodčí dávno držel zvednutý praporek nad hlavou. I nadále tak hosté cítili šanci na nečekané výsledkové překvapení a další slibnou šanci tentokráte zahodil nepřesnou ranou Edgar Méndez.

V závěru se tak přece jenom Real dočkal pojistky v podobě druhého gólu. Gareth Bale ještě po centru Carvajala neuspěl, ovšem chvíli nato již Isco využil Ronaldovy přihrávky ke střele pod břevno a uklidnění nervů domácích příznivců. Dvě minuty před koncem pak ještě stanovil konečné skóre 3:0 Nacho, který zareagoval nejlépe na odražený míč po přímém kopu Balea, který se odrazil od břevna, a španělský zadák jej pohotově hlavou poslal do sítě. Real tak s osmašedesáti body na kontě stále zůstává na čele ligové tabulky, zatímco Alavés je desátý.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele