9. kolo
23.10.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Drama na Bérnabeu rozhodl v závěru oslavenec Morata

Užuž se zdálo, že si Real Madrid připíše další remízu a pohrdne šancí dostat se na čelo ligové tabulky. Na úvodní gól Karima Benzemy totiž za hostující Athletic dokázal ještě do přestávky odpovědět Sabin Merino a remízový stav 1:1 přetrvával až do závěrečné desetiminutovky. V tu chvílí však přece jen zvrátil zápas na stranu favorita Álvaro Morata.

Úvod utkání patřil spíše hostům z Bilbaa, ovšem první gól zápasu přesto padl na jejich straně. Levý bek Enric Saborit v souboji s Iscem uklouzl, čehož španělský záložník využil a předal míč neobsazenému Benzemovi, pro nějž už nebyl problém hned po sedmi minutách hry poslat Real do vedení. Další střelecké pokusy si připsali i Benzemovi útoční souputníci Cristiano Ronaldo s Garethem Balem, avšak ani jeden z nich nezamířil přesně. Na opačné straně zase Sabin poslal po Lekueho centru svou hlavičku nad břevno.

Napodruhé už ale Sabin Merino nedůraz madridské defenzivy vytrestal. Hned tři hráči Realu se marně pokoušeli získat míč na pravé straně hřiště, odkud se míč přes Javiera Erasa dostal až k Sabinovi, jenž chladnokrevně překonal Keylora Navase. Když pak v závěru první půle neuspěl ani Ronaldo, který momentálně prožívá nezvykle dlouhé střelecké sucho (dva góly v šesti ligových zápasech), odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Sedm minut po změně stran měl nečekaný zvrat na noze Iňaki Williams, jenž využil dalšího zaváhání protivníkovy zadní řady a namířil si to přímo do samostatného úniku vstříc Navasovi. V klíčové chvíli však Williams neukočíroval zakončení a ze záklonu přestřelil. Na druhé straně znovu opakovaně pokoušel střelecké štěstí Ronaldo a stále neúspěšně. Čtvrthodinu před koncem ovšem nastoupil na trávník Álvaro Morata, jenž devět minut nato přece jen Real spasil.

Španělský reprezentant zrovna v den svých čtyřiadvacátých narozenin využil kvalitní centr Garetha Balea z levé strany k pohotové ráně, kterou sice brankář Iraizoz dokázal zastavit, jenž na Moratovu bezprostřední dorážku již dosáhnout nemohl. Vzápětí málem znovu srovnal madridskou euforii se zemí Williams, jemuž daroval šanci na stříbrném podnose Raphael Varane, avšak Navas si v klíčové chvíli poradil. V samém závěru pak mohl vyšperkovat vítězství domácích Ronaldo, jenže i tentokrát ve vyložené příležitosti tváří v tvář Iraizozovi selhal. Utkání tak skončilo těsnou výhrou Realu 2:1, která Bílý balet posouvá do čela tabulky.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
dextroza_m

2:3

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
eleven11

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
roberos

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele