38. kolo
21.05.2017 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real s přehledem porazil Malagu a slaví vytoužený titul

Překvapení se nekonalo - Real Madrid dokonal dlouhou pouť za ziskem ligového titulu, kterou v posledním kole završil výhrou v Malaze 2:0. O ideální vstup Bílého baletu do zápasu se postaral hned v druhé minutě Cristiano Ronaldo, jehož deset minut po změně stran doplnil gólovou pojistkou Karim Benzema. Real tak letošní ročník La Ligy končí se ziskem 93 bodů a prvním titulem po pětileté odmlce.

Madridští do utkání vstupovali s vědomím, že i samotný bod za remízu jim k jistotě titulu postačí, přičemž i to bylo odvislé od souběžně hraného zápasu Barcelony s Eibarem, kde hosté ještě po hodině hry vedli 2:0. Přestože nakonec katalánský velkoklub zvládl skóre otočit a zvítězit 4:2, tento tříbodový zisk už byl málo platný. V Malaze se totiž žádné překvapení ani náznakem nekonalo, bylo takřka hotovo dřív, než utkání pořádně začalo.

Hned po jedné odehrané minutě se totiž odrazil míč ve středu hřiště k Iscovi, jenž s ničím neváhal a sladil svou kolmici s náběhem Cristiana Ronalda, čímž společnými silami vyšachovali ofsajdovou past a zbytek už byl na portugalské superstar. Ronaldo tváří v tvář brankáři Kamenimu nezaváhal, ladně jej obešel a zasunul míč do prázdné branky. Jednalo se o příhodného autora gólu - právě Ronaldo v posledních týdnech nejvíce táhnul svůj klub za titulem, jak ostatně dosvědčuje skvostná bilance čtrnácti zásahů v osmi zápasech.

Před zápasem byl hojně probírán přístup domácích k tomuto závěrečnému utkání, obzvláště v kontextu madridské minulosti manažera Míchela, ovšem Malaze především v první půli nešlo nasazení vyčítat ani v nejmenším. Obzvláště nejlepší střelec a někdejší hráč Barcelony Sandro Ramírez dělal vše pro to, aby ještě párty Realu překazil, ovšem ani jedna z jeho střel si na Keylora Navase nepřišla, přičemž obzvláště zákrok kostarického gólmana na Sandrův přímý kop byl z kategorie špičkových.

Jakékoli naděje soupeře na zvrat pak v pětapadesáté minutě hosté definitivně zadupali do země. Modrićův rohový kop přistál u Sergia Ramose, jehož ránu ještě dokázal Kameni vyrazit, jenže následný fotbalový biliár v pokutovém území Malagy skončil až u nohou Karima Benzemy, jehož dorážka z bezprostřední blízkosti již byla nechytatelná. Průběžné změny stavu zápasu z Barcelony už tak po zbytek utkání sloužily pouze jako kolorit, Real Madrid už v tu chvíli nemohl o titul připravit nikdo.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady Real prijde o body otazkou je kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj ty kokos

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

k titulu nám stačí neprohrát, Málaga už o nic nehraje, ale zase jinak doma skalpuje všechny favority a je silná.. tak tip 1:1, přání 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ttopi

https://www.sport.cz/fotbal/la-liga/clanek/885261-vyhraje-li-spanelsky-titul-zaplati-real-miliony-malaze-na-kterou-narazi-v-zaverecnem-kole.html#hp-sez

Tohle je moc hezký. Takovýhle klauzule by nejspíš neměly existovat, protože z toho jsou jen spekulace. A ruku na srdce, asi oprávněné.

Reagovat
smazaný uživatel

spekulace jsou... ale je to hloupost... jak Real mohl v roce 2013 cekat ze o 4 roky pozdeji bude hrat posledni zapas o titul zrovna s Malagou?

ted to Realu urcite pomuze... ale je to soucast "hry" asi jako... kdyz se nekdo trefi primo ve hre rozhodciho - proste to tak je... a neni to nic nefer

Reagovat
ttopi

Nejde o to, zda to mohli před 4 roky čekat. Je to stejné, jakože nesmí v LM hrát 2 kluyb se stejným majitelem. Přitom se vůbec nemusí potkat a tedy nemusí nastat konflikt. Jde o to, že potencionálně situace nastat může. A tady nastala. Poslední kolo, Real potřebuje vyhrát, Malaze jde defakto o nic. Může se sice propadnout o 1-2 místa níže, ale při zisku titulu Realu z toho bude mít peníze.

A teď mi řekni. Není to logický, že se prostě Malaga nemusí snažit? On by to Real asi vyhrál i tak, ale je to stejné, jako když potřebovala Příbram bod s Jabloncem a uhrála ho. Zbytečný spekualce a ničemu to neprospěje.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

VELKÁ GRATULACE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele