9. kolo
22.10.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Sporting Gijón 0:0

Poslední zápas na programu sobotní části devátého kola La Ligy rozhodně nenadchnul, neboť utrápená Granada ani tentokráte nedokázala vybojovat vůbec první vítězství v sezoně a se Sportingem Gijón uhrála za hustého deště pouze bezbrankovou remízu.

Andaluský celek tak doposud nasbíral pouze tři body, a přestože byl v zápase lepším týmem na hřišti, o průlom skóre se granadští na stadionu Los Cármenes snažili marně. Asi nejblíže měl ke klíčovému prvnímu gólu Rubén Vezo po přímém kopu Andrease Pereiry, jenže brankář Ivan Cuéllar předvedl skvostný zákrok, díky němuž nakonec hosté berou z jihu Španělska alespoň bod.

Vůbec první šance večera připadla hostujícímu křídelníkovi Berguimu, ovšem jeho rána po podseknutí míče do středu z levé strany postrádala razanci a stala se tak snadnou kořistí pro brankáře Ochou. Na opačné straně se k slibné ráně dostal Ezequiel Ponce, ta však ztroskotala na bloku bránícího hráče. Sporting pak v závěru první půle zahodil obzvláště nadějnou příležitost, když Juan Rodríguez těsně nedosáhl na krásně kopnutou standardní situaci Moie Gómeze, a tak se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran vylétli lépe ze startovních bloků domácí, jenže se opakovala situace z prvního poločasu, kdy navzdory územní převaze granadští nedokázali najít ve svých řadách pořádného zakončovatele. Blízko měl k první brance večera zmíněný Vezo, jehož prudkou hlavičku vyrazil brankář Cuéllar, a hned z následného rohu mohl uklidit míč do sítě David Lombán, jenže obrana Sportingu zapracovala na jedničku a na samé brankové čáře předešla jednobrankové ztrátě.

V samém závěru mohli dokonce hosté ukořistit všechny body, neboť další táhlý nákop Gómeze propadl až do prostoru Borjy Viguery či střídajícího Duje Ćopa, avšak ani jeden ze jmenovaných nedokázal nadějnou příležitost chytit za pačesy a proměnit. Oba celky tak bezbrankovou remízou sice alespoň ukončily dlouhotrvající sérii porážek, jenže Granada nadále zůstává poslední a Sporting pro změnu na prvním sestupovém, tedy osmnáctém místě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele