34. kolo
25.04.2017 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Málaga CF 0:2

Záchranářská mise Tonyho Adamse se zatím míjí účinkem a času na změnu směru je již pomálu. Granada totiž v úterý večer podlehla na domácí půdě Malaze 2:0 a od první nesestupové příčky ji dělí propastných sedm bodů, jež navíc může sedmnácté Leganés ještě navýšit, pokud bude bodovat ve vlastním zápase čtyřiatřicátého kola proti Las Palmas.

Někdejší kapitán anglického národního týmu a legenda Arsenalu se z pozice sportovního ředitele dostala do dočasné role kouče po bídných výsledcích Granady pod taktovkou Lucase Alcaraze. Ani změna kouče ovšem granadským proti Malaze nepomohla a jsou to tak hosté, kdo se úspěšně odpoutal z ohrožení sestupem a díky třem výhrám z posledních čtyř kol míří za pohodovým závěrem sezony.

Už v šesté minutě měl průlom skóre na kopačce Keko, jehož v hloubi pokutového území našel Sandro Ramírez, avšak záložník Malagy trestuhodně z bezprostřední blízkosti branku vůbec netrefil. Když pak neuspěl se střelou pod břevno ani Ignacio Camacho, dokázala Granada uhájit poločasové skóre 0:0. Přesto se po změně stran ukázalo, že gól hostí je pouze otázka času. Z druhé půle uplynuly sotva dvě minuty, když z třiadvaceti metrů napřáhl Sandro Ramírez a povedenou přízemní ranou se trefil přesně k pravé tyči.

Teprve pak se směrem dopředu výrazněji angažovali i domácí, jenže brankář Carlos Kameni se zaskočit nenechal a kvalitním zákrokem proti střele Reného Krhina udržel svůj tým ve vedení. Deset minut před koncem mohl aktivní Ramírez pojistit hubený náskok hostí, když se mu povedlo z hranice šestnáctky překonat gólmana Ochou, jenže míč skončil k úlevě mexického brankáře pouze na tyči.

Co se ovšem někdejšímu forvardovi Barcelony nepovedlo deset minut před koncem, to napravil v druhé minutě nastavení. Tentokráte Ramírez využil přihrávky střídajícího Ontiverose a kroucenou ranou stanovil konečné skóre 2:0, které Granadu staví čtyři kola před koncem do nezáviděníhodné pozice. Tím spíše, že jedním z těchto zbylých zápasů je pro Adamsův tým i příjezd Realu Madrid...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele