17. kolo
08.01.2017 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Málaga CF 3:1

Celta Vigo navázala na své poslední dvě vítězství a před vlastními fanoušky jasně přehrála trápící se Málagu, která od konce listopadu pětkrát v řadě neuspěla naplno. První trefu zaznamenal Iago Aspas, aktuálně druhý nejlepší střelec LaLigy, druhou pak přidal Daniel Wass, který si trošku pošramotil svou reputaci vlastencem v závěrečných minutách, a skóroval též Andreu Fontás.

Ačkoli si domácí brankář Rubén Blanco hned v úvodu připsal dva úspěšné zákroky, s nimiž, nutno podotknout, neměl výraznější potíže, o pár chvil později na druhé straně Celta poprvé udeřila. Po dlouhé přihrávce Jonnyho Castra se v šestnáctce soupeře objevil Iago Aspas, který se obvykle v těchto pozicích nemýlí, a po chytré zasekávačce snadno zacílil.

Ve 29. minutě mohl vyrovnávat Mikel Villanueva, nicméně jeho hlavičku dokázal u tyčky tygřím skokem zlikvidovat Rubén Blanco. Další zajímavá situace přišla na řadu vlastně až po přestávce a ihned se z toho stalo dvoubrankové domácí vedení. Bongonda z levé strany přihrál do malého vápna na Wasse, jenž si v koncovce snadno poradil.

Málaga se nechtěla vzdát, pořád cítila šanci, a v 65. minutě se propracoval do vyložené možnosti střídající Juanpi Aňor. Dostal se ovšem až do přílišné blízkosti Rubéna Blanca, který včasným vyběhnutím možnému snížení stavu zamezil. Definitivně rozhodnuto o vítězi bylo nakonec sedmnáct minut před koncem.

Hosté si nedokázali pohlídat standardku, Iago Aspas z pravé strany poslal balón do pokutového území, kde se sice Gustavo Cabral do míče netrefil, nicméně Andreu Fontás už ano, a snadno zakončoval za záda gólmana Carlose Kameniho. Čtyři minuty před koncem přece ještě došlo na úpravu skóre, Wass si totiž centr Ramíreze srazil hlavou do vlastní sítě.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele