19. kolo
10.01.2016 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal si poradil s Gijónem a pojistil si čtvrté místo

Villarreal má za sebou výtečnou první polovinu ligové sezony, kterou v brzké nedělní odpoledne podtrhl pohodlným vítězstvím nad Sportingem Gijón v poměru 2:0. Mužem zápasu se stal Cedric Bakambú, autor obou branek. Žlutá ponorka si tak připsala své již šesté vítězství za sebou a zůstává žhavým kandidátem na ukořistění čtvrtého místa.

Konžský útočník nejprve otevřel skóre v šestadvacáté minutě po pasu Roberta Soldada a po stejné kombinaci padl i druhý gól krátce po změně stran. Bakambú se tak již dostal na metu osmi vstřelených branek v letošní sezoně, zatímco celý tým s výtečnými devětatřiceti body s odehranou polovinou ligové sezony drží pevně průběžné čtvrté místo, zajišťující kvalifikaci do předkola Ligy Mistrů.

Ještě nikdy v klubové historii nedokázal Villarreal nasbírat za úvodních devatenáct kol více bodů než právě letos. Sporting naopak utrpěl čtvrtou porážku v řadě a zůstává s patnácti body hluboko v poli poražených na sestupových příčkách.

Všechno přitom mohlo být jinak, kdyby v úvodu zápasu proměnil svou hlavičku na zadní tyči Antonio Sanabria. Paraguayský útočník však ztroskotal na brankáři Aréolovi, jenž konečky prstů dokázal míč vytlačit do bezpečí na rohový kop. Pak už převzali taktovku domácí a netrvalo dlouho, než se jejich hlavní gólová hrozba Cedric Bakambú přesně trefil. Gól mu připravili kapitán Bruno Soriano s Robertem Soldadem a Bakambú již měl jen snadnou práci v podobě chladnokrevného doklepnutí míče do sítě.

Sporting se sice nevzdal ani za nepříznivého stavu, ale k žádnému většímu ohrožení Aréolovy branky se nedostal. Nakonec se mu stal osudným rychlý protiútok. Brejk domácích založil Denis Suárez, který pokračoval přes Triguerose s Jonathanem dos Santosem až k Robertu Soldadovi. Španělský útočník pak nacentroval přesně do prostoru k nabíhajícímu Bakambúovi, jemuž se povedlo napálit míč kuriózně do tyče, od níž přeletěl až do brankové konstrukce na druhé straně a až pak přece jen zapadl za brankovou čáru.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele