37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Deportivo La Coruña 0:2

Jakékoli obavy ze sestupu Deportiva la Coruňa jsou definitivně zažehnány. Galicijský celek totiž vyhrál na hřišti Villarrealu díky brankám Faycala Fajra s Lucasem Pérezem 2:0 a má svou účast v příštím ročníku Primera División definitivně zajištěnu.

Už před samotným zápasem se Depor nacházel v dobré pozici čtyři body nad sestupovým pásmem, ovšem až prvenství na stadionu El Madrigal jeho záchranu požehnalo. Domácí tým byl sice papírovým favoritem, ovšem na rozdíl od svého soka už hrál pouze o čest, neboť z výtečného čtvrtého místa v tabulce jej již nemůže do konce sezony nikdo sesadit. Navíc se svěřenci kouče Marcelina museli vypořádat se čtvrtečním výjezdem do Anglie, kde na půdě Liverpoolu prohráli odvetu semifinále Evropské ligy.

Jako první měli blízko k průlomu bezbrankového stavu hosté, když Luis Alberto po třech minutách hry napálil brankovou konstrukci. Villarreal kontroval dvěma pokusy Lea Baptistaa, ovšem vedení se nakonec přece jen ujalo Deportivio. Krátce po půlhodině hry vybídl Federico Cartabia k ráně Fajra, jenž se s ničím nerozpakoval a parádní střelou pravačkou vyzrál na brankáře Mariana Barbosu.

Dvanáct minut po změně stran pak pojistil náskok hostí Pérez, který si naběhl za obranu soupeře na dlouhý nákop Alberta a překonal bezmocného Barbosu podruhé. Žlutou ponorku mohl vrátit do hry Baptistao, jenže trefil se svou hlavičkou pouze tyč. Deportivo tak uhájilo čisté konto a ukončilo svou černou sérii šesti zápasů bez vítězství, díky čemuž si může v posledním kole proti Realu Madrid zápas užít zcela bez nervů.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele