7. kolo
03.10.2015 22:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

UD Las Palmas - SD Eibar 0:2

Borja Bastón je k nezastavení. Mladý útočník Atlética Madrid, jenž letos působí ve službách Eibaru, vstřelil již svůj čtvrtý ligový gól a přispěl k výhře baskického celku na půdě Las Palmas v poměru 2:0.

Hosté tak pokračují ve výtečném vstupu do sezony, který výrazně připomíná i jejich loňské představení v roli ligového nováčka. Tehdy Eibar ještě v polovině sezony mohl navzdory všem papírovým předpokladům pomýšlet dokonce na pohárové umístění, jenže katastrofický závěr sezony jej odsoudil až k sestupu. Ten se však nakonec kvůli finančním potížím Elche nekonal, a tak si může Eibar nadále užívat status prvoligového mužstva a plnými doušky toho využívá.

Tápající letošní nováček z Las Palmas má naopak hodně co zlepšovat, pokud se chce rovněž udržet mezi španělskou elitou. Tohle totiž nebyl ani zdaleka ideální výkon, který by navázal na kurážné představení z minulého kola proti Barceloně, jež zvítězila jen těsně 2:1. Už v úvodní minutě zápasu s Eibarem domácí málem prohrávali, když rána Adriána Gonzáleze orazítkovala brankovou konstrukci. Průlom skóre přišel záhy: Junca se uvolnil na levé straně hřiště a zakroutil do pokutového území lákavý centr, který minul dva bránící hráče a dopadl přesně pro Berjóna, aby jej na zadní tyči zblízka uklidil do sítě.

Sedmnáct minut po změně stran bylo pro celek z Kanárských ostrovů ještě hůře, když se Bastónovi povedlo vyhrát souboj v přetlačované o míč nakopnutý jeho směrem. Mladičký útočník si jej umně zpracoval na hrudi a krásnou ranou z voleje navýšil náskok Eibaru na nedostižné dva góly.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele