37. kolo
08.05.2016 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Athletic Bilbao 0:0

Bilbao nedokázalo na hřišti Las Palmas vstřelit branku a po bezbrankové remíze musí přepustit pátou příčku Celtě Vigo. Fotbalové krásy zápas příliš nepobral, téměř třicet tisíc domácích fanoušků si tak utkání zapamatuje spíše jako rozlučku domácí legendy Juana Carlose Valeróna, jenž v téměř jednačtyřiceti letech končí s aktivní fotbalovou kariérou.

Celý stadion proto symbolicky ve 21. minutě začal tleskat vestoje, právě jednadvacítku totiž nosí na dresu domácí kapitán Valerón. Dvě minuty nato ale mohla atmosféru na Estadio Gran Canaria narušit akce hostů. De Marcos centroval do vápna domácích a jeho přetažený pas nakonec skončil a na břevně domácí svatyně strážené Raúlem Lizoáinem!

Další dramatičtější chvíle přišly až ve druhé půli. Po chybě Las Palmas rozehrávce se pokusil překvapit domácího brankáře střelou z dálky Aduriz, ovšem bezúspěšně. V 60. minutě přišel asi nejkontroverznější okamžik zápasu. Bóveda dopravil míč do sítě po pasu San Josého, ale postranní rozhodčí chybně zahlásil ofsajd. Regulérní branka Lvů tak nebyl uznána a zápas pokračoval za bezbrankového stavu.

Ten se nepodařilo změnit ani domácím, a tak se diváci bavili spíše nefotbalovými záležitostmi. Jako například střídáním Valeróna, jenž se za obrovského aplausu poroučel ze hřiště v 73. minutě. Tým Ernesta Valverdeho ani ve zbytku utkání nedokázal prolomit houževnatou obranu Las Palmas a utkání tak nakonec vítěze nenašlo. Baskové musí doufat v zaváhání Viga v příštím kole, jinak se do Evropské ligy budou muset prokousávat přes nevyzpytatelná předkola.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele