38. kolo
15.05.2016 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Gijón si poradil s Villarrealem a udržel prvoligovou příslušnost

Zatímco o ligovém titulu se rozhodovalo již v sobotu, boj o záchranu připadl až na nedělní odpoledne. Ze tří celků se mohl v Primera División udržet jediný a nakonec je tímto šťastlivcem nováček Gijónu, který si na domácí půdě poradil se čtvrtým Villarrealem a po výhře 2:1 ukořistil se ziskem 39 bodů sedmnácté místo na úkor Raya Vallecana s Getafe.

O výborný vstup do klíčového utkání se postaral Jony Rodríguez úvodní trefou již v sedmé minutě a svěřenci Abelarda Fernándeze již nabyté vedení nepustili. Jedenáct minut před koncem pak uklidnil pocuchané nervy domácích příznivců Sergio Álvarez navýšením náskoku povedenou ranou z třiadvaceti metrů a bylo dokonáno. Villarreal tato porážka příliš mrzet nemusí, neboť o výtečné čtvrté místo v tabulce nepřichází tak jako tak.

Situace Sportingu přitom před začátkem utkání nebyla nijak růžová. Ligový nováček totiž neměl svůj osud pouze ve vlastních rukou a musel se spoléhat na zaváhání Getafe, které mělo k dobru lepší vzájemné zápasy. Madridský klub však na hřišti Realu Betis selhal a po porážce 2:1 se s prvoligovým fotbalem přinejmenším na rok loučí.

Gijón se po celou sezonu prezentoval nebojácnými výkony, což hned v úvodním kole potvrdila remíza s Realem Madrid či nečekané prvenství 2:1 nad dalším favoritem z hlavního města Španělska, tedy Atlétikem. To vše se Abelardově družině povedlo navzdory finančním potížím, které klubu znemožňovaly pořizovat si nové hráče mimo hostování.

Tak trochu hrálo Sportingu do karet i postavení jejich posledního soupeře či samotná postava trenéra. Villarreal již v závěru sezony hrál jen pouze o čest a do utkání nastoupil v řádně pozměněné sestavě. Jeho kouč Marcelino navíc začínal svou hráčskou kariéru právě v Gijónu a kontroverzně v minulém týdnu prohlásil, že si přeje, aby tento asturijský klub jeho mládí udržel prvoligovou příslušnost. Vítězství Gijónu tak vlastně ani příliš velkým překvapením není...

Domácí si zajistili klíčové vedení hned v úvodu, kdy Carmonův centr usměrnil do sítě ranou z voleje Jony. Zatímco Villarreal za celý zápas směrem dopředu předvedl jen pramálo, Sporting mohl navýšit svůj hubený náskok prostřednictvím Sanabrii či Haliloviće, ovšem nakonec si musel počkat až na trefu Álvareze zpoza šestnáctky, která stvrdila výhru domácích v poměru 2:0 a setrvání v Primera División i pro příští ročník.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.To jim na záchranu bude stačit.

Reagovat
rickroll

Asi ne,Getafe by v tom případě stačila taky remíza (lepší vzájemné zápasy) a Rayo hraje doma s Levante...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude Getafe muze venku znovu vyhrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele