3. kolo
12.09.2015 18:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Valencia CF 0:1

Valencie si s velkým štěstím odvezla tři body ze hřiště nováčka ligy Sportingu Gijón. Hubenou výhru 1:0 zařídil hostům v nastavení Paco Alcácer. Zápas s mnoha šancemi na obou stranách mělo ovšem ozdobit daleko více branek.

Ačkoli tomu konečné skóre nenapovídá, zápas měl od grády od úvodního hvizdu. Už v 5. minutě se do míče po rohovém kopu opřel ze střední vzdálenosti domácí Mascarell a jeho prudkou střelu vyrazil na rohový kop valencijský gólman Doménech. Hosté odpověděli ve 21. minutě šancí Negreda, kterému ale před brankou zabránil v zakončení obránce Luis Hernández.

Favorizovaní Netopýři se postupně dostávali do zápasu a utahovali šrouby okolo domácí obrany. Ve 29. minutě se po pěkné kombinaci ve vápně poroučel teatrálně k zemi hostující Parejo, hlavní sudí ale zůstal klidný. O pár okamžiků později se hosté prosadili o poznání sympatičtěji, když aktivní Feghouli způsobil dobrým centrem zmatek ve vápně Gijónu a odražený míč napálil těsně vedle Negredo. Valencie si do konce poločasu udržovala převahu, ale své počínání gólem nekorunovala.

Los Che zahájili lépe také druhou půli, Negredovi ale v zakončení zabránil dobře postavený gólman Cuéllar. Domácí začali kousat až po hodině hry, kdy se po standardní situaci dostal ke střele Pablo Pérez, jenže míči nedokázal dát dostatečnou razanci. V 74. minutě se pak v další dobré příležitosti ocitl střídající Guerrero, který ale nedokázal zachytit prudký centr Jonyho.

Domácí celek měl v závěru jasně více ze hry. V několika šancích se ocitli Cases, Jony nebo Pérez. Tu největší měl ale v 86. minutě Carmon, jemuž však v rozhodující chvíli míč utekl, a následná dorážka Jonyho už k úspěchu nevedla. Valencie prokázala zkušenosti a vůli po vítezství v samém závěru utkání. V 89. minutě Feghouli ještě chytrým obloučkem branku minul, v nastavení se už ale v další příležitosti nemýlil Paco Alcácer. Mladý útočník se po pasu Bakkaliho prosadil před brankou domácích a hlavou zařídil důležité vítězství pro Netopýry - 0:1!

Sporting nepředvedl špatný výkon, ale ani ve svém třetím vystoupení v nejvyšší španělské soutěži nedokázal vstřelit braku a odešel poprvé v sezóně poražen. Valencie se díky Alcácerovi může radovat z premiérové výhry v novém ročníku.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Lorcan

0:1 (Feghouli)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele