14. kolo
06.12.2015 18:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - UD Las Palmas 3:1

V souboji dvou nováčků španělské nejvyšší soutěže si Gijón na domácím hřišti poradil s Las Palmas 3:1. Ještě v poločase drželi hosté nerozhodný výsledek, ale po vyloučení Aythamiho se dvakrát trefil Tonny Sanabria, čímž teprve devatenáctiletý Paraguayec dovršil hattrick! Sporting poskočil na čtrnáctou příčku, Las Palmas zůstane i po tomto kole v sestupovém pásmu.

Domácí zahájili zápas velmi dobře. V 8. minutě pronikl po pravé straně do vápna hostů domácí miláček Halilovič a vyslal na gólmana Varase nebezpečnou jedovku. Akce domácích ale skončila jen rohovým kopem, po kterém nebezpečně hlavičkoval Meré, ale za Varasem se jen rozeznělo břevno! Svůj tlak zužitkovali domácí v 17. minutě. Po šťastné kombinaci se ke střele z vápna dostal Jony. Varas jeho střelu stačil vyrazit, ale na dorážku Sanabrii už byl krátký - 1:0!

Po obdržené brance se hosté zvedli a vyrovnali hru. Ve 29. minutě se míč poprvé dostal do sítě domácích, ale dorážka Araúja nemohla být uznána kvůli postavení mimo hru, ve kterém se ocitl střílející Tana. Napodruhé už to ale ve žlutém hrajícím fotbalistům Las Palmas vyšlo. Garrido nakopl míč do vápna Gijónu a prudký centr před gólmanem Cuéllarem nechytatelně tečoval El Zhar - 1:1! Ke konci první půle se na hřišti přiostřilo a sudí Mallenco musel hráče uklidňovat hned třemi žlutými kartami, do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Zápas byl vyrovnaný i po změně stran a na kloudnou šanci se čekalo až do 66. minuty. Sanabria se dostal na pravé straně do úniku, který zakončil křižnou střelou na vzdálenější tyč. Ránu ale gólman Varas dokázal vyrazit mimo nebezpečí. V další dobré příležitosti domácích se v 69. minutě zjevil znova Sanabria, jehož hlavička Varase pořádně protáhla. Klíčový okamžik zápasu přišel v 71. minutě, kdy byl po faulu právě na Sanabriu a druhé žluté kartě vyloučen hostující Aythami. Od té doby to šlo s Las Palmas z kopce.

V 78. minutě totiž domácí přetavili přesilovku do vedoucí branky. Jony nacentroval z levé strany a muž zápasu Sanabria hlavou propálil bezmocného Varase - 2:1! Závěr zápasu už pak byl zcela v režii domácího celku. V 84. nedokonal domácí vítězství nikdo jiný než Sanabria, který se ocitnul na konci rychlého protiútoku a po pasu Jonyho skluzem dopravil míč potřetí v zápase do sítě - 3:1! Sanabria tedy svůj skvělý výkon podtrhnul hattrickem a hlavně díky němu si Sporting připisuje důležité tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele