36. kolo
29.04.2016 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - SD Eibar 2:0

Sporting Gijón stále nevzdává boj o záchranu. Na svém hřišti si klub z Asturie poradil s Eibarem v poměru 2:0 a dostal se mimo sestupové pásmo. V první půli dal Baskům gól do šatny Carlos Carmona a definitivní podobu skóre dal necelých deset minut před koncem Jony. Již zachráněný Eibar je nyní na dvanácté příčce, Sporting okupuje sedmnáctou pozici.

Zápas dostával tempo jen velmi pozvolna a diváci se na stadionu El Molinón dlouho nemohli příliš bavit. Až ve 20. minutě rozčeřil klidnou hladinu utkání hostující Jota, který pláchl všem pronásledovatelům a zakončoval sám proti brankáři Cuéllarovi. Ten však svým výběhem vykryl všechny nebezpečné prostory a Jota nakonec pálil jen do jeho připravených rukavic.Stejný hráč mohl dát vedení Baskům opět ve 36. minutě. Při svém sólu po pravé straně však opět ztroskotal na vyběhnutém domácím gólmanovi!

A tak se možnost jít do vedení naskytla domácím. Běžela 43. minuta, když aktivní Jony vyslal povedený centr z levé strany a v pokutovém území Eibaru hlavičkoval nikým nehlídaný Carlos Carmona. Brankář Riesgo neměl proti jeho střele k tyči žádnou šanci - 1:0! Euforii ze vstřelené branky si domácí přenesli i do druhé půle a konečně vyrovnali hru. Míč se tak pohyboval v dostatečné vzdálenosti od domácí svatyně a příznivci Sportingu pomalu tlačili čas kupředu.

Zápas se lámal v posledních dvaceti minutách. Nejprve vyslal na domácí svatyni neuvěřitelnou dělovku Enrich. Marně natahujícího se brankáře Cuéllara však zachránila tyč, od které se míč nakonec odrazil mimo nebezpečí! O deset minut později pak dal rozhodující branku Sportingu Jony. Ten využil obrovské hrubky v obraně hostů a svůj únik zakončil chladnokrevně pod padajícím Riesgem - 2:0! Dvoubrankový náskok už domácí udrželi a mohou se radovat z veledůležitých bodů pro záchranu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele