6. kolo
27.09.2015 12:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Betis 1:2

Real Betis zvládnul vyhrát zápas proti Gijónu, přestože na půdě svého nedělního soka od šestnácté minuty musel dotahovat jednobrankovou ztrátu. Na trefu Carlose Castra však krátce po změně stran dokázal odpovědět Joaquín a obrat posléze dokonal Rubén Castro krásnou trefou zpoza pokutového území.

Oba týmy v závěrečné půlhodině utkání zahodily několik šancí, a tak Betis nakonec uhájil těsné prvenství, které jej posouvá na celkový zisk osmi bodů. Gijón zůstává na bodech pěti. Asturijský nováček cílil na svou první ligovou výhru v domácím prostředí a zprvu se mu to úspěšně dařilo. Nacho Cases po čtyřech minutách dostal míč do sítě jako první, ovšem kvůli postavení mimo hru mu byla jeho gólová radost po právu upřena. Chvíli nato navíc trefil Jony břevno.

Úvodní tlak domácích se po čtvrthodině hry přece jen podařilo přetavit i v úvodní gól zápasu. Chorvatský reprezentant Alen Halilović poslal z pravé strany přesný centr ke Carlosi Castrovi, jenž si poradil s dvojicí bránících hráčů a poté překonal i brankáře Antonia Adána. Do kabin se tak o přestávce šlo za těsného vedení Gijónu.

Do druhé půle ale naopak po hlavě naskočil Betis, který umazal gólovou ztrátu hned po dvou minutách. Zbytečnou ztrátu Gijónu na vlastní polovině potrestal Álvaro Cejudo přesnou přihrávkou na Rubéna Castra a ofenzivní stálice Andalusanů na zadní tyči přesnou hlavičkou vybídla ke snadnému zakončení zblízka Joaquína. Bývalý záložník Valencie či Fiorentiny se podle očekávání nemýlil.

Vyrovnání vyhnalo dopředu zase domácí, jenže gólman Adán ve dvou slibných šancích soupeře statečně odolal a k tomu navíc i pomohl Betisu zasadit smrtící úder. Právě svým dlouhým nákopem vpřed totiž odstartoval akci, na jejímž konci se ocitl Rubén Castro, jenž odstranil z cesty soupeřova obránce a překvapivou ranou bez přípravy do horního růžku zajistil Realu tři body. V příštím kole Betis zavítá na hřiště Raya Vallecana, Gijón pro změnu do Barcelony ke střetnutí s Espanyolem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, přání 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele