12. kolo
22.11.2015 12:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Sporting Gijón - Levante UD 0:3

Sporting Gijón v nedělním utkání proti Levante tvrdě narazil a podlehl svému soupeři z Valencie hned 0:3. Hosté si tak na stadionu El Molinón připsali svou vůbec první ligovou výhru pod novým koučem Rubim. Hlavní zásluhu má na tomto prvenství brazilský útočník Deyverson, jenž se postaral o první i poslední gól zápasu, mezi něž vklínil jednu trefu ještě marocký reprezentant Zouhair Feddal.

Všechny branky padly dokonce v rychlé smršti ještě před koncem prvního poločasu, a tak Sporting po změně stran čekal extrémně náročný úkol, pokud ještě chtěl pomýšlet na zdramatizování zápasu. Slušnou šanci k tomu měl alespoň Jony, jenže výhodu pokutového kopu zbrkle zahodil. Levante si tak připisuje svou druhou výhru sezony a konečně se posouvá ze samého dna Primera División na průběžné osmnácté místo. Sporting ve své nováčkovské sezoně v posledních týdnech tápe, toto byla již jeho čtvrtá prohra v řadě a z patnáctého místa již na svého nedělního soka drží pouze dvoubodový náskok.

Domácí sice opticky měli více ze hry, ovšem nebezpečné šance obecně si vytvářelo takřka výhradně Levante. Hostující celek pravidelně využíval až nečekaně velkých děr v gijónské obraně, která se přitom loni v postupové sezoně pyšnila naprostou neprostupností a podobně se prezentovala i v úvodních týdnech prvoligové sezony. Poprvé Sporting padl v osmnácté minutě, když nedostatečně odvrácený rohový kop vyústil v dvojí zakončení Deyversona, jenž napoprvé nechal vyniknout brankáře Cuellara a následně již úspěšně skóroval.

Také druhý gól odpoledne padl z dorážky - Cuellar totiž znovu vyrazil křižnou ránu José Luise Moralese jen před sebe, kde číhal Zouhair a doklepl míč snadno do odkryté sítě. Na samém konci první půle pak Deyverson dokonal porážku Sportingu svou druhou trefou zápasu, znovu díky neschopnosti obrany domácích odvrátit rohový kop.

Těsně po uplynutí hodiny hry dostal ideální příležitost snížit na rozdíl dvou branek Jony, jenže ani výhoda pokutového kopu mu nebyla dost dobrá na to, aby zvládl překonat brankáře Rubéna Martíneze. Gólman Levante tak udržel čisté konto a v příštím kole se může pokoušet o stejný úspěch doma proti Realu Betis. To Gijón čeká o poznání těžší soupeř - ligový nováček totiž zavítá na půdu Celty Vigo.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele