8. kolo
19.10.2015 20:30 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Sporting Gijón - Granada CF 3:3

Pondělní dohrávka osmého kola nabídla strhující podívanou až do samého konce. Sporting Gijón proti Granadě dlouho marně doháněl dvoubrankové manko, ovšem hned dvě vyloučení hostí mu nakonec pomohla k vyrovnání na poslední chvíli - Guerrero srovnal skóre na konečných 3:3 až v minutě nastavení...

Granada tak nadále musí čekat na svou první výhru od srpna a zůstává stále přikována k samému dnu ligové tabulky. Tentokrát jí k prvenství nestačil ani výtečný obrat po úvodní brance domácího Bernarda, kdy třemi góly z kopaček Pitiho, Successe a El-Arabiho suverénně mířili za plným bodovým ziskem. Vyloučení Lopese s Doriou však granadské v závěru notně poznamenala a Nacho Casés se zmíněným Guerrerem nastalé dvojnásobné přesilovky nekompromisně využili.

Sporting si před reprezentační pauzou užil cenné vítězství proti Espanyolu a na úvod domácího zápasu odstartoval přesně tam, kde předtím skončil. Hned v deváté minutě Lorův centr našel přesně Bernarda, jenž poklidně usměrnil míč do sítě. Cases posléze málem zdvojnásobil vedení Gijónu, ovšem Andrés Fernández v brance hostí vytáhl fantastický zákrok a udržel svůj tým na dostřel.

Od této klíčové chvíle uplynulo sotva pár minut a bylo vyrovnáno. El-Arabimu se sice střela vůbec nevyvedla, ovšem míč přistál u Pitiho, jemuž nedělalo větší potíže upravit skóre na 1:1. Čtyři minutě před odchodem do kabin navíc prudkou ranou na přední tyč zaskočil domácí Success a granadští zničehonic vedli.

Po změně stran se Sporting marně domáhal výhody pokutového kopu po pádu Lory při souboji s Doriou a hned dvě minuty nato museli být domácí rozezlení dvojnásob, neboť znovu inkasovali. Tentokrát již útočníkovi El-Arabimu sedla rána jaksepatří a hosté zdánlivě měli tři body v kapse. To by však museli udržet kázeň - hektický závěr totiž nejprve nezvládl Lopes a chvíli po něm také Doria, oba za dvě žluté karty.

Mezi oběma vyloučeními snížil na rozdíl jediného gólu Cases díky dobré práci barcelonského mladíčka Haliloviće. V úplném finiši pak zakončil drtivý tlak Sportingu Guerrero prudkou ranou za Fernándezova záda a srovnal na konečných 3:3.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele