32. kolo
10.04.2016 12:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Celta Vigo 0:1

Souboj týmu ohroženého sestupem proti celku s pohárovými ambicemi nakonec vyzněl lépe pro favorita. Celta Vigo totiž díky trefě Nolita zvítězila na půdě Sportingu Gijón a je znovu o krůček blíže páté příčce, a tedy kvalifikaci do příštího ročníku Evropské ligy.

Jediná branka zápasu padla krátce po hodině hry, kdy Nolito poslal Celtu do zaslouženého vedení a posunul tak svůj tým na zisk dvaapadesáti bodů. To Sporting zůstává nadále na prvním sestupovém osmnáctém místě, přičemž šest kol před koncem ztrácí na záchranu dva body.

V minulém týdne asturijský celek zvládl pouze remizovat s obdobně tápajícím Levante a ani proti Celtě se pro ně utkání nevyvíjelo dobře. Celta byla od počátku lepší a potvrzovala, proč právě letos útočí na evropské poháry vůbec poprvé od roku 2003. Nolito málem otevřel skóre již ve dvanácté minutě, když si umně narážečkou vyměnil míč s Johnem Guidettim, ale nakonec těsně minul.

Hosté ani navzdory viditelné převaze zlomit bezbrankový stav do přestávky nedokázali, neboť slibné šance Nolita s Iagem Aspasem skončily pokaždé nezdarem. Na opačné straně tak mohl krátce před odchodem do kabin potrestat mizerné zakončení Celty Antonio Sanabria, ovšem ani nejlepší střelec Sportingu nezvládl svou hlavičku usměrnit mezi tři tyče. Krátce po změně stran pak paraguayský kanonýr jen těsně nedosáhl na přetažený centr k zadní tyči.

Hned pár minut nato udeřila Celta. Orellanův pas z levého křídla obdržel Nolito, jenž skóroval i v minulém kole v rámci galicijského derby s Deportivem La Coruňa, a po šikovném postrčení míče do středu na pravačku propálil vše, co mu stálo v cestě. Šlo již o jeho jedenáctý gól sezony, který se záhy ukázal být i tím vítězným.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele