17. kolo
30.12.2015 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Eibar protrhl černou sérii bez výhry a zůstává na dostřel pohárové Evropě

V souboji loňského nováčka s letošním zvítězil ten zkušenější, jinými slovy, Eibar zvládl domácí utkání se Sportingem Gijón vítězně v poměru 2:0. Baskický celek tak zakončil kalendářní ročník tím nejlepším možným způsobem a nadále se překvapivě drží v horní polovině tabulky.

Oba góly přišly až po změně stran. Nejprve se prosadil Sergio Keko, na nějž posléze navázel Borja Bastón, čímž zajistili Eibaru první vítězství po černé sérii pěti kol bez jediného tříbodového úspěchu. Přesto jde z pohledu eibarských alespoň prozatím o mimořádně úspěšnou sezonu, neboť rok 2015 zakončí se ziskem čtyřiadvaceti bodů na devátém místě, navíc na dostřel evropským pohárům. Jedinou drobnou změnu v podobě poklesu o jednu příčku může ve čtvrtek zapříčinit nyní desátá Valencie, kdyby v dohrávce sedmnáctého kola dokázala zvítězit na půdě Villarrealu.

Sporting naopak utrpěl již šestou prohru v řadě, pokud vezmeme v potaz i ligový pohár, a do nového roku tak půjde v nezáviděníhodné pozici s patnácti body na kontě a první nesestupové příčce v ligové tabulce s jediným bodem náskoku před osmnáctou Granadou.

Úvod zápasu byl dostatečně živý před oběma brankami a bylo s podivem, že do poločasu přetrvával bezbrankový stav. Nejprve zahrozil v domácím dresu Carillo Dani García, pak na opačné straně jen těsně minul mladíček Alen Halilović. S blížícím se koncem první půle se již hra poněkud uklidnila a ani jeden z brankářů tak nemusel takřka vůbec zasahovat, snad jen s výjimkou pokusu Borjy Bastóna, který Ivan Cuéllar zvládl zkušeně polapit.

Hned deset minut po změně stran se již diváci na maličkém stadionu Ipurua přece jen dočkali průlomu skóre. Přízemní ranou se v tu chvíli prosadil domácí Keko a hned sedm minut nato potvrdil euforii domácího celku aktivní Bastón, když zakončil pohlednou akci Andera Capy. Sporting sice měl ve zbytku utkání několik nadějných příležitostí k tomu, aby jej ještě zdramatizoval, jenže jak Dani Ndi, tak Halilović ve svých šancích ztroskotali a jednotně míč napálili příliš vysoko.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele