22. kolo
30.01.2016 18:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Malaga dobyla stadion Ipúrua a míří vzhůru

Malaga vydřela všechny body na horké půdě Eibaru a posunula se díky výhře 2:1 zpět do horní poloviny ligové tabulky. Vítězný gól vstřelil paraguayský útočník Roque Santa Cruz, jenž zdvojnásobil vedení hostí po úvodní trefě Juanpiho. Borja Bastón jakožto nejlepší střelec Eibaru se posléze postaral už jen o snížení, a tak baskický celek prohrál na domácí půdě poprvé po celých dvou měsících. Eibar zároveň přišel o jedinečnou šanci poskočit na průběžné páté místo.

Jako první mohl prolomit bezbrankový stav hostující útočník Charles, a to hned po minutě hry, ovšem z bezprostřední blízkosti nezvládl dosáhnout na prudký centr a o kousek jej minul. Pak již převzal herní iniciativu Eibar a dostal se přinejmenším k jedné výtečné brankové příležitosti. Když ale Keko vyslal do šance Bastóna, zůstal kamerunský brankář Carlos Kameni plně koncentrován a včasným výběhem celou akci zlikvidoval. Další příležitost měl posléze japonský útočník Takashi Inui, ale ani on si se svou ranou zpoza pokutového území na Kameniho nepřišel.

S blížícím se koncem první půle zase začali hosté zlobit a nakonec se i ujali vedení. Centr Choryho Castra zakončil Juanpi stylovou patičkou, která nakonec skončila za zády brankáře Asiera Riesga. Eibar tak po změně stran musel vyrukovat s ofenzivní hrou, ovšem v poslední minutě základní hrací doby se mu otevírání čím dál větších okének v obraně vymstilo. Vedení Malagy totiž v tu chvíli zdvojnásobil Roque Santa Cruz, jenž prchnul domácím obráncům a tváří v tvář Riesgovi zachoval chladnou hlavu.

Stále sice zbylo dost času na to, aby mladičký Bastón vsítil již svůj patnáctý gól sezony, ale na víc už Eibaru nezbyl čas. Malaga tak odjíždí ze severu Španělska s cennou výhrou 2:1 a dobrou formu bude chtít potvrdit v příštím kole proti tabulkovému sousedovi z Getafe. Eibar čeká rovněž madridský sok, ovšem o poznání favorizovanější - je jím totiž Atlético Madrid, navíc na domácí půdě.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele