2. kolo
29.08.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Sporting Gijón 0:0

Real Sociedad ani ve svém druhém vystoupení v novém ročníku La Ligy nedokázal vstřelit gól a bere pouze bod za remízu 0:0 se Sportingem Gijón. Nováček soutěže se soustředil především na bránění a domácí ofenzíva vedená Velou a Jonathasem proti papírově slabšímu soupeři opět selhala. Výsledkem byla nepříliš zábavná podívaná a mnoho podnětů k zamyšlení pro domácího kouče Moyese.

Skotský trenér přišel do San Sebastianu v minulé sezóně s velkými očekáváními. Jestliže se v loňském ročníku omlouvala chabá ofenzíva Basků krátkým působením bývalého kouče Manchesteru United, nemastný vstup do letošní sezóny a útočná impotence už padá jednoznačně na Moyesovu hlavu. Real Sociedad se v prvním kole neprosadil v La Coruni a nyní nedal gól ani nováčkovi z Gijónu.

Zápas začal z obou stran hodně opatrně a první střelu na bránu viděli diváci až v 15. minutě. Pokus Jonathase ale letěl vysoko nad. Poté se domácí ofenzíva znova odmlčela až do 33. minuty, kdy se v dobré příležitosti ocitl aktivní Carlos Vela. Mexický forvard po centru ze strany ale hlavičkoval těsně vedle. Krátce před koncem první půle mohli udeřit hosté. Guerrerova přízemní střela doprostřed brány však gólmanu Rullimu mnoho starostí nenadělala.

Krátce po změně stran mohl ofenzivní mlčení Basků prolomit Bruma. Mladý Portugalec mířil po pasu Vely pravačkou přesně k levé tyči, jeho střelu však na poslední chvíli srazil jeden z bránících hráčů na rohový kop. Real Sociedad stejně jako v první půli svého soupeře přehrával, jenže územní převaha nepřinášela Baskům mnoho gólových příležitostí.

Až v 82. minutě se do další velké šance dostal domácí Jonathas, jehož přízemní střelu ale gijónská obrana dokázala se štěstím opět odvrátit. Poslední velkou příležitostí domácích byla v nastavení akce, na jejímž konci byla střela obránce Iñigo Martíneze, míč si však cestu za záda gólmana Cuéllara ani nyní nenašel. Jednatřicetiletý gólman si tak po vychytané nule proti Realu Madrid připsal další čisté konto. V příštím kole se Gijón střetne doma s Valencií, Baskové zavítají na půdu Betisu Sevilla.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
RS

3:1 (2x Vela, Prieto)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele