32. kolo
09.04.2016 16:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Real Madrid - SD Eibar 4:0

Real Madrid s přehledem porazil Eibar 4:0 a alespoň částečně si spravil chuť po neúspěchu ve Wolfsburgu. Bílý balet stihl všechny góly už v první půli, když se postupně trefili Rodríguez, Vázquez, Ronaldo a Jesé. Vedoucí Barceloně se Real přiblížil na rozdíl čtyř bodů, obhájce titulu má však ještě večerní utkání k dobru.

Skvělý večer pro Madridské začal už v 5. minutě utkání. Real dostal příležitost kopat standardní situaci z nebezpečného prostoru v blízkosti pokutového území a k exekuci přémého kopu se překavpivě postavil James Rodríguez. Kolumbijský fotbalista s milimetrovou přesností obstřelil zeď a míč zapadl neomylně k tyči - 1:0! Eibar jednoduše nestíhal a byl nucen se prakticky pořád bránit. Druhý gól domáích na sebe proto nenechal dlouho čekat. Běžela 18. minuta, když Cristiano Ronaldo pronikl do rozhozené obrany Basků a poslal míč na nohu Vázqueze, jenž okamžitě napálil míč za záda zkoprnělého brankáře Riesga - 2:0!

Cristiano Ronaldo se hned vzápětí proměnil z přihrávajcího hráče ve střelce, když zakončoval povedený protiútok tažený Jesém. Portugalský kanonýr měl dostatek místa i času si přihrávku zpracovat a z následné střely nedal Riesgovi ani padjícímu obránci šanci - 3:0! Real tak po dvaceti minutách hry vedl o tři branky na Santiago Bernabéu se schylovalo k velkému baskickému debaklu.

Ten se přiblížil ještě více pár mínut před přestávkou. Nebohým hostům uštědřil čtvrtý direkt Jesé, jenž stál na konci akce Cristiana Ronalda. CR7 se šlápl na plyn a pláchl všem svým pronásledovatelům po levé straně. Zavezl míč do šestnácky a přízemním centrem hladal spoluhráče před brankou. Míč přepustil Vázquez na nikým nehlídaného Jesého, jenž pohodlně uklidil balón do branky - 4:0! Hned poté měli také dobrou příležitost hráči Eibaru. Jota našel ve vápně Pantiče, jehož dobrou hlavičku ale vytlačil mimo tři tyče Casilla!

Do druhé půle nasadil hostující kouč Mendilibar hned dvě nové tváře. Na trávník se dostali Bastón a Juncá. A právě mladý obránce David Juncá mohl hned v 55. minutě snížit, jeho střela z nadějné pozice ale letěla trestuhodně mimo tři tyče. Real v druhém poločase přece jen polevil a nechal prostor i hostujícím fotbalistům. I hra na půl plynu však domácím stačila k bezpečnému uhájení vysokého náskoku a Baskové se nevzchopili ani ke snížení.

Naopak v 74. měl na kopačce svůj druhý gól v zápase Ronaldo. Dosavadní nejlepší střelec La Ligy ovšem nepotvrdil svou pověst, když z velké blízkosti minul branku. Poslední vzrušení přišlo v Madridu deset minut před koncem a postarali se o něj hostující hráči. Konkrétně střídající Bastón, který ale ve stoprocentní šanci napálil jen břevno Casillovy svatyně! Baskům tak nebyl dopřán ani čestný úspěch a z Madridu odjíždějí s výpraskem 4:0.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 1

Reagovat
valloire

8-0

Reagovat
Lorcan

když koukám na tu vzestupnou tendenci příspěvků ve prospěch gólů Realu mám pokušení napsat 9:0 ale Real se bude šetřit aby zvládl klíčovou odvetu proti Wolfsburgu, takže to vidím na "jen" 3:0

Reagovat
scholes18

tip X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele