17. kolo
30.12.2015 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Real díky dvěma trefám Ronalda drží kontakt se špičkou

Vítězství Realu Madrid nad Sociedadem se nerodilo lehce, ale díky přízni několika sporných rozhodnutí rozhodčího a překrásné rány Cristiana Ronalda nakonec domácí celek ukořistil tři body za výsledek 3:1.

Portugalská superstar sice zprvu fanoušky zklamala hrubě nevydařeným pokutovým kopem, ovšem druhou penaltu již Ronaldo bezpečně proměnil a po změně stran nechal zapomenout na Brumovo vyrovnání špičkovou střelou z voleje, kterou v závěru doplnil třetím gólem střídající Vázquez. Real tak udržel kontakt s vedoucím duem Barcelona, Atlético Madrid, čtrnáctý Sociedad naopak zůstává dva body nad sestupovým pásmem.

Přestože Real předvedl před zimní přestávkou hotové vánoční hody v podobě deseti nastřílených gólů do sítě Raya Vallecana, na bídné reputaci Rafaela Benítez jakožto trenéra Bílého baletu to v očích fanoušků změnilo pramálo. Nebylo tak divu, že po Ronaldově trestuhodném přestřelení branky z pokutového kopu, který vybojoval Karim Benzema poněkud nepřesvědčivým pádem, se na trávník stadionu Santiaga Bérnabeua snesl opět hlasitý pískot.

Těsně před koncem první půle si Ronaldo mohl celou záležitost zopakovat, když se domácím podruhé poštěstilo obměkčit rozhodčího k odpískání penalty. Tentokráte šlo o nezaviněné hraní rukou hostujícího Yuriho, jemuž se míč do horní končetiny odrazil od vlastní nohy po Baleově centru. Navzdory protestům hráčů Sociedadu však penalta nařízena byla a Ronaldo napodruhé nezaváhal. Do šaten se tak o přestávce odcházelo za stavu 1:0 a hosty nesrazil jen inkasovaný gól, nýbrž také vážné zranění Sergia Canalese, jenž si podle všeho smolně poranil vazy v koleni a čeká jej dlouhá pauza.

Po změně stran však Sociedad přesto dokázal srovnat, a to hned v devětačtyřicáté minutě. Asistenci si připsal útočník Jonathas, jenž odstavil Pepeho a předložil míč Brumovi. Hostující křídelník si nic nedělal z přítomnosti krajního beka Danila a vypálil kroucenou ránu, na niž byl krátký i Keylor Navas. V tu chvíli čišela z tribun opět hlasitá nespokojenost a autor vyrovnávací branky ji mohl záhy ještě prohloubit, nebýt příliš dlouhého předkopnutí míče v samostatném úniku. Divákům se poté nelíbilo ani stažení oblíbence Jamese Rodrígueze výměnou za defenzivněji laděného Matea Kovaćiće, ovšem krátce po hodině hry je přece jen uchlácholil Cristiano Ronaldo parádní vítěznou trefou. Marcelův rohový kop sednul portugalskému reprezentantovi náramně a brankář Rulli přes chuml hráčů před sebou neměl šanci zareagovat.

S blížícím se závěrem pak zajistil pohodové kontrolování náskoku střídající Lucas Vázquez, jenž přetavil Baleův centr ve svůj první gól v bílém dresu. Povinnost si tedy Real splnil, ovšem již o víkendu jej čeká náročný výjezd do Valencie.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
boryland

2:2..........

Reagovat
smazaný uživatel

10:6

Reagovat
roman1978

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
eden_h

4-0

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

A zase pencle a to dokonce 2 a gay dal alespon jednu

Reagovat
vanGomm

Jdi se z toho léčit.Navíc se na to podívej a pak si tady ulevuj chudáku.

Reagovat
roberos

Reagovat
roberos

Zase pro Real vymyslené 2 pentle a v minulém kole taky pentle a 2 červený. Je hnus koukat na to jak Real tlačí rozhodčí když je herně v prde... Včera taky jedna zadarmo pro BArcu ale koukněte se na to celkově a objektivně a každému kdo není zahleděným fans Realu je jasné koho více tlačí rozhodčí!

Reagovat
roberos

Jinak penaltový mág Ronaldo nedal už 6 penaltu v lize - stejně jako Messi a to se mu tady fandové Realu smály jaké je Messi kopyto na penalty a co je tedy Ronaldo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele