8. kolo
17.10.2015 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Levante UD 3:0

Již dlouho to bylo na spadnutí a teď už je to holý fakt - Cristiano Ronaldo je nejlepším střelcem Realu Madrid v jeho bohaté klubové historii. Portugalský forvard dosáhl rekordního 324. gólu proti Levante a přispěl tak k pohodlnému vítězství Bílého baletu v poměru 3:0. Ronaldovi na tento počin stačilo 310 utkání...

Levante sice na stadionu Santiaga Bérnabeua zprvu dělalo slušný dojem, ovšem v průběhu první půle je po úvodním gólu Marcela pokořil právě Ronaldo a definitivně předčil v historických tabulkách Raúla Gonzalese. Výhru domácích pak v závěru dokonal střídající Jesé parádní trefou po individuální akci.

Reprezentační přestávka musela Rafaelu Benítezovi přidělat nejednu vrásku na čele. Zranili se během ní totiž Luka Modrić s Karimem Benzemou a fit na Levante nebyl ani Sergio Ramos. Vzhledem k tomu, že poslední dva ligové zápasy Real proti Atléticu Madrid a Malaze remizoval, bylo tentokrát již životně nutné zvítězit, pokud si španělský kouč nechtěl zadělat na pořádnou nechuť prýštící z tribun.

Levante se zprvu dařilo těžit z určité nejistoty domácích a odvážným pressingem s rychlými protiútoky se pokoušelo o brzký průlom skóre. Blízko byl Roger Martí, ovšem Keylor Navas, dříve gólman právě Levante, si jeho ránu pohlídal. Největší šanci hostí následně zahodil Deyverson Silva, a pak už došlo na očekávaný průběh favoritova jasného prvenství. Nejprve se prosadil Marcelo s přispěním Josého Luise Moralese, jenž přišel o míč před vlastní brankou a poskytl tak brazilskému bekovi ideální možnost vyměnit si míč s Ronaldem a prudkou ranou na přední tyč skórovat.

Poslední šance hostí dostat se do zápasu připadla záhy znova Deyversonovi, jenž z dobré pozice hlavičkoval do dolních pater branky, jenže Navas opět potvrdil svou výtečnou formu a perfektním zákrokem vytěsnil míč mimo tři tyče. Několik minut nato posléze Levante znovu trestuhodně přišlo o míč na vlastní poloviny a po právu pykalo - Ronaldo si míč posunul pár metrů a vypustil z dvaceti metrů jedovku, která prolomila jeho ligový gólový půst čítající 399 minut i zmíněné historické statistiky.

Druhá půle se již spíše z pohledu domácích dohrávala a Levante dostalo hned několik příležitostí zápas zdramatizovat, jenže svou někdejší brankářskou oporu ne a ne překonat. Osm minut před koncem pak dokonal jejich porážku Jesé, jenž si v šestnáctce zpracoval míč, umně obešel Simaa a napálil míč na přední tyč. Real tak zvítězil 3:0 a může jít do blížícího se zápasu s Paris Saint-Germain s vědomím, že si splnil svou povinnost.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
valloire

6-0

Reagovat
smazaný uživatel

Zopakuje sa rok 2007..

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele