4. kolo
19.09.2015 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid - Granada CF 1:0

Přestože snad nikdo z kritického publika na stadionu Santiaga Bérnabeua neočekával, že by Real zopakoval v zápase s Granadou loňskou monstrózní výhru 9:1, přesto se na konci utkání snesl na hráče a trenéra Beníteze nespokojený pískot. Hubené prvenství 1:0 bylo jednoduše málo, byť bodů je za něj stejně.

Góly se očekávaly především od Cristiana Ronalda, jenž se po vlažném vstupu do sezony v posledním týdnu opět rozstřílel. Na svých osm gólů z předešlých dvou utkání však portugalská hvězda nenavázala, o jedinou trefu se tentokrát postaral Karim Benzema. A nutno podotknout, že vítězství Realu se nerodilo vůbec lehce, vždyť hosté za bezbrankového stavu vstřelili gól, který jim rozhodčí sporně neuznal pro domnělý ofsajd.

Kvůli zranění Garetha Balea se do základní sestavy poprvé dostal Lucas Vázquez. Spolu se svými slavnějšími spoluhráči marně narážel na vzornou a hlubokou defenzivu pod taktovkou kouče Sandovala, která při každé příležitosti navíc vyrážela do rychlých protiútoků. První šance Realu tak přišla až po dvaceti minutách, kdy Ronaldo pálil po Iscově přistrčení. Brankář Andrés Fernández však dokázal ránu vyrazit a posléze s úlevou sledoval, jak Vázquez odražený míč posílá jen vedle. Hned záhy granadští skórovali zásluhou El-Arabiho, jenže Maročanovu radost zhatil praporek přísného čárového rozhodčího.

Madrid se z této šťastně odvrácené šlamastyky zdárně oklepal a po zbytek poločasu jasně kontroloval hru. Bezbrankový stav se však stále neměnil, neboť Fernández odolal i dalšímu pokusu Ronalda včetně Vázquezovy dorážky a poté nohou vyrazil i jedovku Luky Modriće. Když pak ve dvou těsných záležitostech neuspěl znovu aktivní Ronaldo a na druhé straně zvládl Keylor Navas reflexivně vychytat Isaaca Successe, šlo se do kabin bez průlomu skóre.

Po změně stran se obraz hry zprvu neměnil a Granada dále hrozila nebezpečnými výpady. Po jedném takovém nigerijský útočník Success zkoušel Navase přelobovat, jenže míč poslal až nad břevno. V tu chvíli došlo na klišovité pravidlo ‚Nedáš, dostaneš‘ a Real šel záhy do vedení. Iscův centr z levé strany sebral ze vzduchu Benzema a na zadní tyči jej poslal do sítě. Krátce nato mohl srovnat El-Arabi, avšak nebyl dostatečně rychlý a Navas se mu stihnul umně vrhnout pod nohy.

S blížícím se závěrem leckdo očekával navýšení madridského náskoku, ovšem Fernández nadále pokračoval ve frustrování Ronalda dalším povedeným zákrokem při Portugalcově dalekonosné ráně. A držiteli Zlatého míče nepomohl k zápisu do střelecké listiny ani rozhodčí, jenž odmítl odpískat pokutový kop za zdánlivě jasný faul El-Arabiho na Isca, a tak zápas skončil těsnou výhrou Realu 1:0. Příště čeká Bílý balet papírově daleko těžší soupeř, ve vloženém kole totiž Benítezova družina zavítá do Bilbaa na půdu tamního Athleticu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (23. z pen., 39. z pen., 56. z pen. a 72. z pen. Penaldo)

Reagovat
smazaný uživatel

tvl 4x skorovat z penalty to by Messi nezvladl

Jo a máš tam chybu ne Penaldo ale RONALDO

Reagovat
smazaný uživatel

to by fakt Messi nezvladnul, Penalty umi kopat jenom Ronaldo za to Ronaldo ma porad jenom samy penalty

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
valloire

7-0

Reagovat
technecium

4:4 (23', 24', 35' 56', 25' vl. 34'. vl. 59' vl. 89' vl Ronaldo berserker mód)

Reagovat
boryland

1:1............

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktoze nikde nedavaji Spanelskou ligu? Jsem slysel ze 1 zapas z kazdyho kola budou vysilat na Dajto !!! Tak jaktoze to nikde nevysilaji?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ha, tak tohle jste netipovali :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele