14. kolo
05.12.2015 16:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Real Madrid - Getafe CF 4:1

Fiasko z ligového poháru na Realu Madrid sice ulpívá i nadále, ovšem Bílý balet alespoň v ligové soutěži začal cestu k nápravě pošramocené pověsti suverénní výhrou nad Getafe v poměru 4:1. O prvenství v malém madridském derby se postaralo obávané trio Bale-Benzema-Ronaldo, kdy druhý jmenovaný skóroval hned dvakrát.

Denis Čeryšev, hlavní aktér pohárového skandálu, po němž byl Real vyloučen ze soutěže, sobotní utkání proseděl na lavičce náhradníků. Místo ruského záložníka se na trávníku objevily hlavní hvězdy Realu a netrvalo dlouho, než svou pověst začaly i potvrzovat v praxi. Hned po čtyřech minutách hry se Benzema prosadil poprvé, když skóroval po přesném centru Pepeho. Francouzský reprezentant málem přidal druhý zásah odpoledne hned pět minut nato, avšak tentokrát si jeho hlavičku po Rodríguezově centru brankář Guaita zvládl pohlídat.

Přesto si Benzema užil druhou gólovou radost hned záhy, když v šestnácté minutě chladnokrevně uklidil míč do sítě po Baleově hlavičkovém přiťuknutí. Řada dostat se do popředí zápasu pak přešla právě na velšskou superstar, která zprvu nebezpečnou ranou těsně minula, ale deset minut před koncem první půle již mohla slavit svou vlastní trefu. Bale si v tu chvíli naběhl na Ronaldovu hlavičku a vsítil svou čtvrtou branku sezony.

V tu chvíli samozřejmě Cristiano Ronaldo nemohl zůstat za svými kumpány pozadu. Tři minuty po Baleově zásahu tak kapitán portugalské reprezentace využil rychlého protiútoku a přesné přihrávky Toniho Kroose, aby napálil míč do dolního levého růžku Guaitovy branky a ještě do poločasu tak upravil skóre na nedostižných 4:0.

Po změně stran ještě mohl Benzema dokonat svůj hattrick, avšak svou ránu neukočíroval a poslal mimo. S blížícím se závěrem již Bílý balet poněkud polevil a Getafe se tak z ojedinělé šance dostalo alespoň ke kosmetickému snížení debaklu. Dvacet minut před koncem poslal Pedro León do šestnáctky přesný rohový kop na hlavu Alexise, jenž bez potíží překonal bezmocného brankáře Navase. Když pak v závěru Kroos po Vázquezově přihrávce na Guaitu nevyzrál, skončil zápas pohodlným vítězstvím Realu 4:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

5:1

Reagovat
Robík

4:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Isco je sice diskvalifikovanej za rudku-ale to neznamená,že by nemohl nastoupit...

Reagovat
Ed_Hazard

Jasné, to u nás nie je problém

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele