1. kolo
23.08.2015 22:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Villarreal CF 1:1

Poslední zápas na pořadu nedělního programu úvodního kola Primera División mezi Realem Betis a Villarrealem dopadl remízou 1:1. Žlutá ponorka sice v Seville dlouho vedla díky brance nové posily Roberta Soldada, jenže Rubén Castro v samotném závěru vyrovnal a nevydařený večer hostí ještě podtrhlo vyloučení Bruna Soriana v nastaveném čase.

Nejvíce pozornosti si však bezesporu zaslouží někdejší útočník Valencie a poté Tottenhamu Roberto Soldado. Zatímco od přestupu do Anglie tento kdysi výborný kanonýr vsítil za dva roky pouhopouhých sedm ligových branek, zpátky v rodné zemi mu k prvnímu gólu stačilo jen dvaatřicet minut. Betis se však na domácím stadionu Benita Villamarína nechtěl nechat po svém návratu do první ligy zahanbit a tři minuty před koncem vyrovnal zásluhou svého ofenzivního talismanu Castra, jenž dorazil hlavou do sítě odražený míč.

Zápas se rozběhl ve strhujícím tempu, jako by chtěl nahradit dosavadní mdlost prvního kola španělské nejvyšší soutěže, které přineslo neobvykle nízký počet gólů. Domácí Betis sice hýřil aktivitou, jenže tím zároveň nechával až příliš často pootevřená zadní vrátka. První střelu Soldada ještě brankář Adán dokázal zastavit, avšak jen pár minut nato již španělský útočník mohl po přihrávce Jaumeho Costy a až nečekaně sebevědomém zakončení slavit. Ještě do poločasu mohli domácí kopat pokutový kop, když gólman Areola srazil při snaze vyboxovat centr Jorgeho Molinu, avšak píšťalka sudího zůstala němá.

Po změně stran hosté zahodili několik slibných příležitostí, jak navýšit hubené jednobrankové vedení, a nakonec také náležitě pykali. Odražený míč z Areolových rukavic totiž dopadl ke Castrovi, jenž jej umně doklepl do sítě. V dramatickém závěru navíc uviděl červenou kartu kapitán Bruno za nesportovní nakopnutí protivníka.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 nebo 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele