35. kolo
23.04.2016 16:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Real díky Baleovi zvrátil dvoubrankové manko a tlačí se na čelo

Ani šok v podobě brzké dvoubrankové ztráty nakonec pro Real Madrid nebyl žádnou překážkou v dalším vítězství a přinejmenším dočasném posunu na čelo Primera División. Bílý balet totiž díky fantastickému výkonu Garetha Balea otočil zápas na půdě Raya Vallecana a zvítězil v poměru 3:2.

Jedinou kaňkou tak zůstává zranění Karima Benzemy, jehož raději Zinedine Zidane stáhl předčasně z trávníku a start francouzského útočníka v semifinále Ligy mistrů tak je nejspíše v ohrožení. Proti Rayu se navíc na soupisce hostí neobjevil ani Cristiano Ronaldo, a tak spočívala ofenzivní tíha zodpovědnosti především na Garethu Baleovi. Ten se s očekáváními popasoval jedním ze svých nejlepších výkonů za celou dosavadní sezonu a dvěma góly výrazně přispěl k tomu, že Real nakonec nezaváhal, byť tomu úvod zápasu plně nasvědčoval.

O průlom skóre se totiž postarali domácí již v sedmé minutě, když se prosadil Adrián Embarba po dobré práci a přihrávce Bebého. Ještě hůř pak bylo pro Real dalších sedm minut nato, neboť se z rohového kopu trefil Miku. Ještě do přestávky však stihnul rovněž ze vzduchu po Kroosově rohu snížit Bale perfektní hlavičkou a zápas tak do druhé půle sliboval strhující podívanou.

Hned sedm minut po změně stran srovnal na 2:2 Lucas Vázquez, jenž na trávník nastoupil právě za zmíněného Benzemu. Mladý křídelník v té chvíli těžil z výtečného centru pravého beka Danila, na nějž si naskočil na zadní tyči a pohotově zakončil. Nedlouho poté měl obrat na kopačce Jesé, jehož poslal Bale do samostatného úniku, avšak brankář Juan Carlos zvládl tuto kritickou situaci ustát a udržet svůj tým alespoň na remízovém stavu.

Přesto se nakonec tlak hostí promítl do skóre ještě jednou. Devět minut před koncem přebral aktivní Bale míč ve středu hřiště a povedenou ranou zajistil svému týmu klíčové tři body v cestě za vysněným titulem. Stále však pro Real platí, že se musí spoléhat na zaváhání jak vedoucí Barcelony, tak druhého Atlétika Madrid.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Bastaron

0:4

Reagovat
valloire

0-5

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel musím říct 2:1 a ztrátu šance na titul

Reagovat
Wambasen

Reagovat
Kempes12

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele