15. kolo
13.12.2015 12:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Málaga CF 1:2

Malaga dokázala zvrátit nepříznivý vývoj utkání a na půdě Raya Vallecana vydřela zasloužené vítězství 2:1. Domácí o přestávce vedli zásluhou Guerry, ale branky Charlese a Čopa v druhém dějství rozhodly o výhře Andalusanů. Malaga se tedy posouvá mimo sestupové pásmo, Rayo do něj naopak se čtrnácti nasbíranými body spadlo.

Bitva o důležité body v boji o záchranu začala pro domácí skvěle. Hned v 6. minutě šli totiž Vallecanos do vedení. Při bleskovém protiútoku vysunul Hernández na levé straně Javi Guerru, jenž si poradil s dotírajícím obráncem a v pádu zakončil neomylně na vzdálenější tyč - 1:0! Vstřelená branka Blesky nabudila a Malaga se musela úporně bránit, aby uhájila naději na lepší výsledek. Vallecanos se ale do vyložené šance nedostali.

Ve 31. minutě se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Jozabed Sánchez, Kameni jeho jedovatou střelu musel zneškodňovat na dvakrát, nakonec se ale skóre neměnilo. Závěr první půle poznamenal četné nedovolené zákroky na obou stranách, ani z jedné nařízené standardky se ale další šance nezrodila. Do šaten si tak domácí nesli zasloužený jednobrankový náskok.

Ten mohli domácí zdvojnásobit krátce po změně stran. Běžela 55. minuta, když Rayo rozjelo další rychlý kontr, na jehož konci se po Bangourově přihrávce ocitl Hernández. Ten však obrovskou příležitost zazdil, když před zívající brankou napálil jen nohy hostujícího obránce Welligtona! Obrovská chyba v zakončení musela domácího lodivoda Paco Jémeze mrzet o to víc, když hned čtyři minuty na to Malaga vyrovnala. Charles se na hřišti v dresu Malagy ani nestihl rozkoukat a už po pouhé minutě ve hře se ocitl na konci gólové akce. Juan Carlos našel ve středu vápna nekrytého brazilského útočníka a ten navzdory převaze hráčů Raya dokázal z otočky vyslat na Yoela nechytatelnou střelu k tyči - 1:1!

Rayo mělo další příležitost strhnout vedení na svou stranu v 65. minutě, když gólman Kameni chyboval při rozehrávce a vybídl ke střele Bangouru, ten ale zcela odkrytou branku z hranice velkého vápna vůbec netrefil. Na druhé straně mohl v 77. minutě obrátit vývoj utkání na stranu hostů Recio, jenž se po hezké narážečce ocitl sám před Yoelem, jenže jeho střelu k tyči domácí gólman skvělým zákrokem zneškodnil. Malaga se ale přeci jen dočkala vytoužené vítězné branky. A to v 87. minutě. Po levé straně se na zteč vydal Juan Carlos, jehož přesný centr našel kopačky Duje Čopa, a chorvatský útočník střelou po zemi dokonal obrat Malagy - 1:2!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele