17. kolo
30.12.2015 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Malaga porazila i Levante a raketově stoupá tabulkou

Před Vánoci mohla Malaga žehrat na zimní pauzu, která přišla zrovna v době, kdy andaluský celek dokázal vyhrát dvakrát za sebou a se sérií čtyř zápasů bez porážky cítil dobrou formu. Ani tato přestávka je nakonec však nezastavila a přesvědčilo se o tom čerstvě strádající Levante. Klub z Valencie totiž Malaze podlehl na vlastní půdě v poměru 1:0, když se o jediný gól zápasu postaral veterán Duda.

Dlouhodobá opora ofenzivních řady Malagy se jedenáct minut před koncem dostala k přímému kopu z nebezpečné pozice, který zakončil ukázkovou pumelicí, již zastavila až síť za zády Diega Mariňa. Hosté tak pokračují ve strmé cestě vzhůru tabulkou, nedávný boj o záchranu nyní vystřídalo poklidné umístění ve zlatém středu na jedenáctém místě. Levante naopak zůstává poslední a záchrana se mu čím dál více vzdaluje.

Hosté působili hned od počátku aktivnějším dojmem, byť na první opravdové brankové příležitosti jsme si museli počkat. A když už úvodní šance zápasu přišla, tak na opačné straně. Záložník Roger však z hloubi pokutového území nezvládl zakončení a Limovo sklepnutí míče přetavil pouze v ránu mimo tři tyče. Na opačné straně mohl vsítit důležitý gól do šatny chorvatský útočník Duje Cop, jenž si zpracoval dlouhý nákop do šestnáctky, ovšem poté vypálil těsně mimo. Do kabin se tak v poločase odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran mohli hosté děkovat především svému brankáři Carlosi Kamenimu za to, že udržel skóre i nadále hubené na góly. Nejprve totiž kamerunský gólman zlikvidoval nebezpečnou střelu Víctora Camarasy a poté zvládl reflexivně vyrazit také nečekané ohrožení branky od svého vlastního spoluhráče Raúla Albentosy. Kameniho zákroky tak posloužily k tomu, že zmíněná Dudova razantní trefa z přímého kopu zajistila Malaze cenné prvenství 1:0.

Malaga, které na dosavadní zisk dvaceti bodů stačilo nastřílet pouhopouhých jedenáct branek, v příštím kole přivítá Celtu Vigo, zatímco Levante čeká jeden z nejtěžších výjezdů vůbec - zamíří totiž na horkou půdu Atlétika Madrid.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele