11. kolo
07.11.2015 18:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Deportivo La Coruña 1:1

Nový kouč Levante Rubi si sice musí nadále na první vítězství svého týmu pod vlastní taktovkou musí i nadále počkat, ovšem remíza s Deportivem la Coruňa není vzhledem k zápasovým okolnostem vůbec špatný výsledek. Lucas Pérez totiž v průběhu první půle poslal hosty do vedení a za Levante tak musel po změně stran upravit skóre na konečných 1:1 Víctor Camarasa povedeným přímým kopem.

Levante tak sice nadále zůstává na samém dně ligové tabulky, avšak jde o znatelné zlepšení od prvního Rubiho zápasu, kde v městském derby nestačili jeho svěřenci na favorizovanou Valencii a prohráli jasně 3:0. Od záchrany momentálně valencijský celek dělí pouhé dva body. To Depor je na tom znatelně lépe - s patnácti body drží výtečnou osmou pozici, byť už pět kol za sebou nedokázal zvítězit.

Změnou od Lucase Alcaraze k Rubimu se rozhodně posunul herní projev Levante zcela do jiné dimenze. Zatímco doposud se klub z Valencie prezentoval hlubokou defenzivou a rychlými protiútoky, pod novým koučem hráči rázem přešli na zodpovědné držení míče a postupný útok. Najednou to tak bylo v sobotu právě Levante, kdo držel otěže zápasu ve svých rukou, a zatažené Deportivo vyčkávalo, co se bude dít.

Přesto to byli právě hosté, kteří měli jako první blízko k průlomu skóre - Sidnei však po rohovém kopu napálil pouze brankovou konstrukci. Přesto se záhy Depor zvládl prosadit, a to zásluhou Péreze, jenž svou ránu levačkou umístil přesně i s dostatečnou razancí. Na hře Levante však tento neočekávaný průběh utkání nic nezměnil a domácí se tak i nadále snažili územní převahou o vyrovnání. Toho se jim nakonec povedlo dosáhnout deset minut po změně stran.

U zrodu gólu domácích stál brankář Deportiva German Lux, jenž špatnou rozehrávkou natropil vlastním spoluhráčům potíže, jež vyřešil až faul v nebezpečné pozici před šestnáctkou. Rozehrání přímého kopu se chopil Camarasa, jenž dokonale využil nevyztužené zdi hostí a přesnou ranou nedal Luxovi sebemenší šanci zabránit vyrovnávací trefa na konečných 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele