30. kolo
19.03.2016 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Levante UD 2:1

Levante prohrálo v La Coruni a znova se přiblížilo jistotě sestupu. Valencijští přitom dlouho drželi cennou remízu. V závěru utkání si ale dal smolný vlastní gól brankář Diego Mariño. Deportivo ukončilo doposud nejdelší sérii bez výhry této sezóny a nyní drží desátou pozici, Levante zůstává na chvostu tabulky.

Nervózní utkání dlouho nepřinášelo mnoho gólových příležitostí a bylo patrné, že proti sobě nastoupily týmy bez formy. V 10. minutě musel první zákrok večera předvést Mariño, jenž nadvakrát zlikvidoval Borgesovu střelu z poza šestnáctky. Poté se dlouho hrálo bez šancí, až v 36. minutě se do velké příležitosti vřítil hostujcí Morales. Prudká rána z vápna v podání vousatého útočníka ale letěla mimo tři tyče.

Poprvé se tak skóre měnilo až ve 43. minutě. Gólový účet zápasu otevřeli domácí. Luis Alberto vytěžil vedoucí branku z neúspěšného výpadu Péreze, když si pohrál s obránci Levante a následně prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:0! Do šaten si tak domácí nesli nadějné vedení, které jim ale po přestávce dlouho nevydrželo. Už v 50. minutě totiž Levante dokázalo srovnat krok. Nádhernou individuální práci předvedl po Verzově pasu Giuseppe Rossi, jenž vyškolil Arribase a tváří v tvář brankáři Luxovi nemilosrdně zakončil pod břevno - 1:1!

La Coruña šla za vítězstvím přeci jen rázněji, ovšem dlouho se modrobílým nedařilo ohrozit Mariñovu svatyni. Při ojedinělé akci se v 73. minutě ocitl v dobré palebné pozici Fajr, který parádně trefil míč z voleje. Radost mu ale zkazil tygřím skokem gólman Mariño! Rozhodující moment zápasu přišel v 85. minutě. Obrana hostů kapitulovala po závaru ve vápně, když se před Mariña dostal Luis Alberto. Gólman Levante jeho pokus vyrazil, ale z dorážky napálil míč vší silou Lucas Pérez. Balón se odrazil od tyče do zad Mariña a nakonec i do sítě Valencijských - 2:1!

Levante tak i přes dobrý výkon odjíždí ze hřiště Deporu s prázdnou, domácí se po dlouhé době mohou konečně radovat ze tří bodů.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

La Coruña už to konečně prolomí ... 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele