13. kolo
28.11.2015 22:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Sporting Gijón 2:1

Celta Vigo se vrátila na vítěznou vlnu i čtvrté místo v ligové tabulce, když dokázala porazit nováčka z Gijónu v poměru 2:1, ovšem bylo k tomu zapotřebí ohromné porce štěstí...

Galicijský klub se těšil na úvod sezony skvostné formě, kterou však v posledních týdnech přerušila krize v podobě tří porážek ze čtyř kol. Když tedy Carlos Castro García srovnal za Sporting na 1:1 po úvodní trefě Fabiana Orellany, vypadalo to pro Celtu na další nepovedený večer. Šest minut před koncem však domácí zachránil kanonýr Nolito, jenž s notnou dávkou štěstí přetavil špatný odkop brankáře Ivana Cuellara ve vítězný gól zápasu, když se od něj míč odrazil do nechráněné branky.

V samotném závěru již sice nebylo pochyb o tom, kdo má v tu chvíli navrch, což potvrdil další šancí Nolito s nastřeleným břevnem, avšak Sporting se i tak po zápase musel cítit mizerně s pocitem nespravedlnosti, jelikož byl po většinu druhé půle lepším týmem na hřišti. Nolitův šťastný osmý gól sezony ale přesto byl to rozhodující.

Stejně jako Celta také Gijón prohrál hned tři z předcházející čtveřice zápasů a v první půli bylo nízké sebevědomí a špatné rozpoložení hráčů hostí patrné. Celta toho umně využila zásluhou aktivního Nolita, jenž po úvodní čtvrthodině připravil Theu Bongontovi parádním pasem výtečnou příležitost, kterou belgický hráč ve službách Viga přetavil v přihrávku Orellanovi, aby pohodlně skóroval do odkryté sítě.

Dvacet minut po změně stran však vyrovnal střídající Castro García takřka svým prvním dotykem míče po příchodu na hřiště a o chvíli později málem tentýž hráč dokonce vývoj utkání otočil. Jeho druhá rána po přihrávce Juana Ramóna Muňize však nakonec prosvištěla těsně vedle vzdálenější tyče. Přesto Sporting na body nedosáhl vinou gólmana Cuellara, jenž sice stihnul včas vyběhnout a být u kolmice za obranu dříve než nabíhající Nolito, jenže svůj odkop ve skluzu napálil přímo do svého soupeře, od nějž míč zamířil k nevíře hostí do sítě.

Sporting tak zůstává pouhé dva body od samého dna tabulky, zatímco Celta poskočila opět na průběžnou čtvrtou příčku.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele