9. kolo
25.10.2014 20:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Elche CF 3:1

Valencia podle očekávání zvládla zápas proti Elche. Domácí vítězství 3:1 se zrodilo po třech úspěšných rohových kopech. Hosté pouze korigovali v samotném závěru zásluhou Jonathase rovněž po kopu od rohového praporku. Valencia je nyní s dvaceti body třetí, Elche se boří hlouběji do boje o záchranu.

Netopýři zahájili utkání velmi aktivně ve snaze odčinit nezdar z minulého kola. Domácí tvrdě doráželi na obranu Elche, která byla nucena kapitulovat už ve 13. minutě. Přesný rohový kop v podání Piattiho našel hlavu Shkodrana Mustafiho, jenž pohodlně otevřel skóre utkání - 1:0! Elche se na odpověď nevzmohlo, právě naopak. Domácí šli neochvějně za zvýšením náskoku a odměnou jim byla druhá branka v 18. minutě. Tentokrát sice Piatti rozehrával od druhého rohového praporku, i tato standardka však skončila radostí zaplněného stadionu Mestalla. Autorem branky se stal Dani Parejo, jenž se prosadil hlavou na přední tyči - 2:0!

Ve 22. minutě už to mohlo být o tři branky, když Rodrigo narazil Alcácerovi, jemuž však ve skórování zabránil bleskovým výběhem Herrera. Domácí měli výraznou převahu a zápas si užívali. Ve 40. minutě se do šance znovu dral Alcácer, avšak jeho akrobatický pokus skončil těsně mimo branku. Valencie si tak nesla do kabin zasloužený náskok.

Elche letos ještě venku nevyhrálo a na změnu tohoto kurzu to nevypadalo ani po změně stran, přestože to měl za úkol změnit od prvních minut druhé půle mladý forvard Álvaro Giménez. Elche opticky vyrovnalo hru, jenže v 63. minutě přišla pro hosty další rána a opět to bylo z rohového kopu. Piatti sice oslovoval Alcácera, míč si však do vlastní branky nešťastně srazil hostující David Lombán - 3:0!

Šance Elche vydolovat z tohoto zápasu alespoň bod klesly na minimum. Netopýři kontrolovali hru, ale přesto ještě nechali hostům prostor pro čestný zásah. Ve 3. minutě nastavení se po rohu Fajra prosadil Jonathas - 3:1!

Diváci se tak mohli radovat z výhry 3:1 i finanční konsolidace klubu. Singapurský miliardář Peter Lim totiž v sobotu dohodl odkup většiny akcií valencijského klubu, což domácí fanoušci oslavili impozantním choreem. Valencia se po šestém vítězství v sezóně posouvá na průběžné třetí místo a bude čekat, jak si zítra povede FC Sevilla. Elche naopak prodloužilo svou sérii bez vítězství už na šest zápasů a zůstane v sestupovém pásmu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
kiciN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele