36. kolo
10.05.2015 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

UD Almería - Málaga CF 1:2

Malaga jasně ukázala svým soupeřům v boji o pohárové příčky, zač je toho loket, když ukořistila těsnou výhru 2:1 na půdě Almérie. Ta si naopak prohrou v lokálním andaluském derby ještě více zkomplikovala závěr sezony spojený s ostrým bojem o sestup.

Hostům po dvaadvaceti minutách dal na kopačky klid José Manuel Casado, jenž si nešťastně srazil míč do vlastní sítě. Thomas Partey pak záhy srovnal, ovšem poslední slovo měla přece jenom Malaga, která zásluhou Javiho Guerry v průběhu druhé půle zvrátila utkání na svou stranu. Almería tak zůstává nebezpečně blízko sestupových vod, neboť ze šestnáctého místa činí její náskok na trio Deportivo la Coruňa, Eibar a Granada pouhopouhý jeden bod. Malaga se naopak rázně vrátila na sedmou příčku před Athletic s Espanyolem.

Domácí se přitom mohli ujmout vedení hned v druhé minutě, když z levé strany naběhl do šestnáctky Malagy Thievy Bifouma a ostře vypálil. Rána konžského útočníka však skončila vedle. Thievyho spoluhráč Wellington Silva si pár minut nato vytvořil ještě lepší příležitost, jenže poté, co umně obešel dva protihráče, se kmenový hráč londýnského Arsenalu nedokázal trefit mezi tři tyče ani z bezprostřední blízkosti.

Malaga po úvodních dvacet minut sotva přelezla vlastní polovinu hřiště, ovšem když už tak učinila, byl v obraně Almérie rázem oheň na střeše. Tissoneho rána zpoza pokutového území si ještě na brankáře Rubéna Martíneze nepřišla, avšak akce po ose Sergi Darder - Samuel García - Nordin Amrabat již vyústila střelu posledního jmenovaného, která se nešťastně odrazila od bránícího Casada rovnou do sítě, přestože původní trajektorie míče mířila nejspíš pouze neškodně mimo branku.

Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat, vyrovnání na 1:1 přišlo díky dobře zahrané standardní situaci. Smolař Casado částečně Malaze vrátil čerstvá příkoří, když vydařeným nákopem do šestnáctky vybídl k zakončení hlavou Parteye, jenž se v náběhu mezi dva bránící hráče nemýlil.

Také po změně stran měla zprvu více ze hry Almería, což vykulminovalo v osmapadesáté minutě, kdy Wellington předvedl oku lahodící narážečku s Thievym a vytvořil tak tutovou šanci pro Javiera Espinosu. Ten však v klíčové chvíli vyhořel na brankáři Kamenim. Kamerunský gólman ve službách Malagy musel chvíli nato předvést další špičkový zákrok u příležitosti přímého kopu Dubarbiera.

Poté došlo na naplnění známého úsloví "nedáš, dostaneš". Amrabatův centr totiž zničehonic našel nestráženého Guerru a nevyznamenal se ani brankář Rubén. Ve zbytku utkání se Almería snažila podruhé v zápase vyrovnat, ovšem marně. Nejblíže k tomu měl střídající Zongo, jenže po nakrátko rozehraném rohovém kopu nasměroval svou ránu pouze těsně vedle bližší tyče.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele