27. kolo
15.03.2015 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Elche CF 3:0

Dva zásahy Carlose Baccy spolu s trefou Kevina Gameira potvrdily skvělou formu Sevilly z posledních týdnů a Elche tak z Andalusie odjíždí s nepořízenou v podobě prohry 3:0. Sevillští tak pokračují v útoku na klíčové čtvrté místo a účast v Lize Mistrů.

Kolumbijský útočník Bacca otevřel skóre již v osmnácté minutě z pokutového kopu a hned po půlhodině hry navíc hlavičkou navýšil náskok domácích na rozdíl dvou branek. V závěru jej pak vystřídal Kevin Gameiro, jenž upravil skóre na konečných 3:0.

A zatímco Valencie v nedávné době ztrácí body jen minimálně, začíná se smrákat nad obhájcem ligového titulu Atlétikem Madrid. Svěřenci Diega Simeoneho totiž kvůli dalšímu zaváhání na hřišti Espanyolu znovu pouze remizovali bez branek a jejich náskok na pátou Sevillu se ztenčil na pouhé čtyři body. Valencie se pak nachází na místě třetím s jedním bodem navíc. Závěr ligového ročníku tak nabídne nejen tvrdý boj o titul mezi Realem Madrid a Barcelonou, ale také právě soupeření o zbylá místa v horní čtveřici.

Ve čtvrtek Sevilla na hřišti Villarrealu v rámci osmifinále Evropské ligy vstřelila vůbec nejrychlejší gól v celé historii této pohárové soutěže, a ani proti Elche se na úvodní zásah příliš dlouho nenačekala. Krátce po čtvrthodině hry jí totiž dal faulem ve vlastním pokutovém území šanci hostující Coro. K zahrání nařízené penalty se postavil Carlos Bacca a přízemní ranou do levého rohu branky bezpečně proměnil.

Druhý gól večera pak byl pro Baccu překvapivě ještě snadnější. Křižný pas z hloubi hřiště našel na pravém kraji nabíhajícího Cokeho, jemuž se snažil překazit plány rychlým vyběhnutím brankář Tytoń. Polský brankář však se svou snahou neuspěl, nechal se záložníkem Sevilly přehodit a mohl jen sledovat, jak Bacca zblízka hlavou posílá míč za jeho záda podruhé.

V třiasedmdesáté minutě již kolumbijský autor dvou branek mohl spokojeně odkráčet z trávníku, kde jej nahradil Kevin Gameiro. A právě tento francouzský šutér pak devět minut před koncem definitivně pohřbil naděje Elche na jakkoli nepravděpodobný comeback do zápasu. Třetí gól večera se zrodil díky perfektní kolmici Evera Banegy, díky níž se Gameiro ocitl v samostatném úniku a než se Tytoń nadál, měl míč v bráně znovu.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele