30. kolo
07.04.2015 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - Málaga CF 1:0

Eibar se překvapivě vytáhl na Malagu a na vlastním hřišti zvítězil 1:0. Jediným střelcem utkání se stal v 52. minutě Mikel Arruabarrena. Baskové vyhráli po jedenácti nepovedených utkáních a navýšili svůj náskok na sestupové pásmo. Malaga i přes překvapivou ztrátu zůstane sedmá.

Eibar i přes poslední neúspěchy nezačal zápas špatně a tvrdou obrannou činností nepouštěl favorizované hosty do zakončení. První dobrou akci tak předvedla Malaga až v 16. minutě. To se na levé straně dobře uvolnil Juanmi a střelou z uctivé vzdálenosti protáhl gólmana Iruretu. Když to nešlo ze hry, zkusil se hostující Horta prosadit penaltou. Očividně nafilmovaný pád ve 25. minutě mu ale rozhodčí nespolknul a místo toho mladý portugalský útočník uviděl jen žlutou kartu.

Ve 29. minutě se poprvé v zápase prosadil domácí Arruabarrena, Kameni vyrazil střelu Berjóna před sebe a domácí forvard dorážel do odkryté branky. K jeho smůle ale stál v ofsajdovém postavení a branka nemohla být uznána. Bezbrankový stav vydržel až do poločasu, přestože dvě minuty před přestávkou měli domácí k dispozici nebezpečnou standardku. Larův pokus vyrazil nad Kameni.

Arruabarrena se vytoužené branky dočkal krátce po změně stran. V 52. minutě si po rohovém kopu Lary počíhal na propadnutý míč a v pádu hlavou posunul svůj tým do překvapivého vedení - 1:0! Sedmý celek tabulky se snažil rychle odpovědět a místo venezuelského záložníka Aňora naskočil do hry útočník Samuel. Po hodině hry se pak kouč Malagy Javi García pokusil oživit útok hostů nasazením Amrabata, jenže ani marocký reprezentant nepřinesl zásadní změnu.

Eibar vsadil na totální defenzívu a Malaga ostřelovala Iruretu ze všech pozic. Domácí brankář ale všem náporům odolal. Neujala se ani standardka z nebezpečné vzdálenosti v 80. minutě, Recio napálil pouze zeď. Baskové čekali na příležitost k rychlému protiútoku, ta se jim naskytla v 90. minutě. Střídající Srb Lekič ale odmítl definitivně rozhodnout a Kameni si tak připsal dobrý zákrok.

Na výsledku se už však nic nezměnilo a Eibar tak proti sedmému celku tabulky prolomil své prokletí. Baskové vyhráli po dlouhých jedenácti neúspěšných kolech a alespoň načas odvrátili hrozbu sestupu. Naopak Malaga díky další ztrátě dala Athleticu znova příležitost stáhnout manko na sedmé místo.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele