23. kolo
16.02.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SD Eibar - Elche CF 0:1

Eibar nakonec v pondělí dohrávce La Ligy prohrál na domácím stadionu souboj s Elche. To spasil Jonathas jediným gólem zápasu. Elche je v tuto chvíli 17., zatímco Eibar klesl na příčku desátou a jeho série špatných výsledků pokračuje.

Domácí Eibar se pokoušel rychle ujmout míče, aby mohl stanovit tempo hry a dostat svého konkurenta pod tlak. Naskytla se mu k tomu skvělá šance v době, když Eibar zahrával volný přímý kop. K jeho exekuci se postavil Lara a zkusil to přímo, ale pálil mimo tři tyče. Trávník smáčený vytrvalým deštěm hodně ztěžoval kombinační hru obou týmů, ale zase poskytoval ideální podmínky pro střelbu.

V desáté minutě se pokoušel o zajímavé zakončení Jonathas, který si naběhl do šestnáctky a dostal tam skvělou nahrávku. Pálil ale hodně vysoko nad. Také Elche hrozilo ze standardní situace, ale ani ono nemělo příliš úspěch. Albacarova střela mířila mimo. Po dvaceti minutách se do zakončení dostal Bóveda, který střelu z první poslal těsně mimo tři tyče. V pokutovém území se mu navíc hlásil spoluhráč, ale ten na dlouhý míč nedosáhl.

Ze střední vzdálenosti vystřelil García, jenže mířil do vlastního spoluhráče. Eibar byl v tuto chvíli jasně lepším týmem. Piovaccari se dostal za obranu, ale nepřekonal brankáře Przemyslawa Tytoně. Po půlhodině hry z velké dálky napřáhl Navas a brankář Tytoň musel opět do práce. Ten měl práci také po ráně Borjy, který nemířil vůbec špatně. Nakonec ale Tytoň ránu zpoza vápna dokázal chytit. Do druhé půle už naskočil Capa místo Berjona.

Elche nastoupilo do druhé půle mnohem lépe a záhy se dočkalo vedení. A to hodně kuriózním způsobem, protože ze standardní situace se míč ve vápně snesl k Jonathasovi, který jej sice tečoval jen velmi mírně, ale i to zmátlo gólmana Iruretu, který namísto zásahu a vyražení míče pozdě reagoval a míč si srazil do vlastní brány!

Hodně zajímavý moment se udál pěr minut po prvním gólu. Jonathas nabral rychlost a dostal se před Anibarra. Ten si neodpustil zákrok zezadu a pronikajícího útočníka poslal k zemi. Sudí Prieto ale nic nedovoleného ve vápně neviděl, takže penaltu nepískal. O dvě minuty později si míč na střelu srovnal Capa a vypálil, ale mířil nepřesně. Piovaccari se dostal s míčem až do zakončení, ale včas proti němu vyběhl brankář Tytoň, takže celá akce skončila u polského gólmana.

Piovaccari měl být hlavní ofenzivní zbraní domácího Eibaru, ale namísto toho jej deset minut před koncem hloupě oslabil. Ve vzdušném souboji totiž udeřil Albacara do obličeje a byla mu udělena okamžitě červená karta. Oslabený Eibar už nedokázal s výsledkem nic udělat a prohrál před vlastními fanoušky.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele